Gest de omenie. Mai mulţi proprietari de pensiuni din Bacău s-au dus la Chişinău pentru a prelua refugiaţi ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Mai mulţi proprietari de pensiuni din Bacău s-au deplasat la Chişinău pentru a prelua refugiaţii ucraineni şi a le oferi un adăpost în România. Ei nu au putut rămâne indiferenţi faţă de oamenii care au fugit din calea războiului.

Liviu Blah administrează o pensiune în judeţul Bacău. A auzit că refugiaţii vin într-un număr tot mai mare în Republica Moldova, aşa că a lăsat totul baltă şi a venit să ofere sprijin.

„Începem cu preluarea de aici, îi ducem acolo unde au nevoie, îi odihnim o zi. Vedem de ce documente au nevoie ca să poată pleca, de exemplu în Spania ca de exmplu. Asta înseamnă testul covid, relaţia cu autorităţile. Poate nu au bani, le cumpărăm noi biletele, facem toate demersurile. Nu ne trebuie nimic, doar să-i vedem că scapă de năpastia asta care i-a lovit”, a declarat Liviu Blah pentru TVR Moldova.

O familie de ucraineni a plecat din Odesa şi vrea să ajungă în Austria, la rude. Pentru că spaţiul aerian în Republica Moldova e închis, ei vor fi transportaţi în România, iar de acolo îşi vor continua drumul.

„Nu avem cuvinte, sunt foarte bucuroasă, vreau să le spun un mare mulţumesc că ne-au întâlnit şi ne ajută să mergem mai departe. Noi acum plecăm în România, vreau să spun un mare mulţumesc Republicii Moldova că ne-a primit.  Vom rămâne acolo până se vor calma spiritele în oraşul nostru. Dacă va fi totul bine, ne vom întoarce înapoi în Odesa”, a mărturisit vizibil emoţionată o refugiată.

Antreprenorii din Bacău susţin că pot veni zilnic la Chişinău pentru a transporta refugiaţii în România şi pentru a le oferi adăpost, scrie Ziarul de Bacău.

Gheorghe Sonic, administrator pensiune: „Sunt foarte mândru de cum s-a mobilizat lumea şi aici, dar ţinând cont că foarte mulţi ajung prima dată aici, încercăm doar să-i preluăm cât mai mulţi să eliberăm locuri aici”.

Antreprenorii români spun că sunt gata să adăpostească sute de refugiaţi ucraineni în judeţul Bacău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Tentativă de lichidare a lui Zelenski, dejucată. Rusia scoate submarinele nucleare sub pretextul unor exerciţii. Agresorul a pierdut iniţiativa tactică

LIVE TEXT | O săptămână de război în Ucraina. Noi negocieri ruso-ucrainene ar urma să aibă loc în această după-amiază. Prima rundă, de luni, a fost un eşec

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite