Ciucă anunţă că 18.000 din refugiaţii care rămân în România sunt minori: Am discutat demersurile pentru a putea să activăm mecanismele de finanţare ale UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi din Ucraina în Vama Siret FOTO Andrei Luca
Refugiaţi din Ucraina în Vama Siret FOTO Andrei Luca

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că 18.000 din refugiaţii care rămân în România, până acum, sunt minori. În acest context, şeful Executivului a precizat că au fost discutate soluţii şi demersuri privind activarea mecanismelor de finanţare UE pentru migraţie şi pentru protecţie civilă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că din totalul de 118.461 refugiaţi din Ucraina care au ajuns în România, au rămas în ţară 46.435 de persoane, aproximativ 39% , 1.070 cetăţeni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră.

Potrivit premierului, „18.000 din cei care au decis să rămână în România sunt minori”. 

Şeful Guvernului a precizat că în acest sens au fost căutate mai multe soluţii alături de ministrul Educaţiei, cel al Finanţelor şi cel al Familiei. „Am căutat şi identificat soluţii care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenţia cuvenită acestor 18.000 de minori. Este foarte important ca activitatea la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu cea a autorităţilor locale”, a declarat Ciucă, precizând că Executivul este în legătură permanentă cu ambasada Ucrainei, împreună cu MAE. 

„Am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanţare ale UE atât pe fondurile prevăzute pentru migraţie, cât şi fondurile prevăzute pentru protecţie civilă.  Demersurile au fost deja iniţiate la Ministerul Afacerilor Interne şi la nivelul secretariatului general al Guvernului”, a mai completat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite