FOTO VIDEO Mii de turişti la Slănic Moldova la Serbările Zăpezii. Salvamontiştii şi jandarmii au coborât cu torţe aprinse pe Pârtia Nemira

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii, jandarmii şi primarul oraşului Slănic Moldova au coborât cu torţe aprinse în a 8-a zi a Serbărilor Zăpezii FOTO Mircea Merticariu
Salvamontiştii, jandarmii şi primarul oraşului Slănic Moldova au coborât cu torţe aprinse în a 8-a zi a Serbărilor Zăpezii FOTO Mircea Merticariu

Serbările Zăpezii au atras mii de turişti în ultima săptămână în Slănic Moldova. Programul a cuprins mai multe concerte în aer liber, pe scena amplasată în apropierea Pârtiei Nemira, concursuri cu premii iar sâmbătă seară a avut loc coborârea salvamontiştilor şi jandarmilor cu torţe aprinse pe pârtie. Gradul de ocupare în hotelurile din staţiune a fost maxim în această perioadă.

Peste o mie de turişti au fost prezenţi sâmbătă, 28 ianuarie, pe Pârtia de schi Nemira. Cei mai mulţi au aşteptat coborârea spectaculoasă pe schiuri, cu torţe aprinse, a jandarmilor montani şi a salvamontiştilor. 

Li s-a alăturat şi primarul Gheorghe Baciu. „Ne bucurăm că Serbările Zăpezii au atras un număr aşa de mare de turişti. Pot să spun că acum gradul de ocupare în staţiune se apropie de 100%. Mi-a fost greu să găsesc un pat pentru un prieten care şi-a anunţat vizita la Slănic Moldova. Vrem ca staţiunea noastră, Perla Moldovei, să revină în topul celor mai căutate locaţii din ţară şi împreună cu agenţii economici ne propunem să oferim turiştilor o varietate de oportunităţi de divertisment şi recreere“, a precizat primarul Gheorghe Baciu.

Slănic Moldova. Serbările Zăpezii pe Pârtia de Schi Nemira  FOTO Mircea Merticariu


Astăzi, în ultima zi a Serbărilor Zăpezii vor avea loc şi câteva concerte în aer liber (My Music Aet Moineşti, DJ Clip şi Larisa) dar şi concursuri pentru turişti. Dealtfel, cei care aleg Slănic Moldova au mai multe oportunităţi de distracţie sau terapie, fie că aleg să patineze pe patinoarul amplasat în centrul oraşului, să facă drumeţii pe Munţii Nemira sau să admire zona frumoasă a izvoarelor minerale. Mai mult, mai multe hoteluri, de 3-5 stele, au şi piscine proprii, foarte căutate şi iarna.
Slănic Moldova este „Perla Moldovei“ de mai bine de un secol. Apele minerale sunt renumite în întreaga Europă


Autorităţile oraşului Slănic Moldova îşi doresc să redea strălucirea de altădată a staţiunii. Numai în acest an sunt programate zeci de momente festive, cu rolul de a atrage turiştii. Mai mult, se fac demersuri pentru preluarea integrală a tuturor izvoarelor minerale, unele devenite proprietate privată în urma unor privatizări şi tranzacţii, dar şi a mofetelor.
Staţiunea Slănic Moldova, supranumită „Perla Moldovei“, este renumită de peste un secol şi jumătate pentru izvoarele de ape minerale, cu efect curativ, folosite în tratarea unor afecţiuni multiple. Vin aici bolnavi care doresc să facă terapie pentru tulburări digestive, pentru afecţiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipaţie cronică, boli hepatobiliare,  boli metabolice, boli ale rinichiului ş.a. Izvoarele au fost descoperite în 1801, în 1852 au fost făcute primele teste chimice care au atestat calităţile apelor. Primele instalaţii din zona izvoarelor au fost făcute în timpul lui Carol l, în 1877. Oraşul staţiune a fost înfrumuseţat în timpul perioadei interbelice prin construţii cu o arhitectură aparte. Slănic Moldova a fost şi în timpul perioadei comuniste una dintre cele mai iubite locaţii de tratament din ţară, graţie programelor de tratament balnear care se fac aici. Calitatea şi impactul apelor de la Slănic Moldova au fost reconfirmate prin medaliile obţinute la diferite evenimente internaţionale, care au avut loc la Viena, Frankfurt sau Paris.

Slănic Moldova. Serbările Zăpezii pe Pârtia de Schi Nemira  FOTO Mircea Merticariu


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite