FOTO VIDEO Drum sătesc din Odobeşti, făcut cu fonduri europene, cu treceri de pietoni care duc din şanţ în şanţ şi din pădure în porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi jumătate din drumurile judeţene din Bacău sunt pline de gropi, APDRP a dat bani pentru asfaltarea unui drum agricol, cu treceri de pietoni care nu duc nicăieri FOTO Mircea Merticariu
Deşi jumătate din drumurile judeţene din Bacău sunt pline de gropi, APDRP a dat bani pentru asfaltarea unui drum agricol, cu treceri de pietoni care nu duc nicăieri FOTO Mircea Merticariu

Comuna Odobeşti este beneficiara unei finanţări de 3,5 milioane de lei, dată din fonduri publice, de Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru realizarea unor drumuri de acces între suprafeţele agricole. Strada, realizată cu fonduri europene, are şi treceri de pietoni, care însă, în lipsa trotuarelor, duc din şanţ în şanţ sau din pădure în porumb.

Pentru modernizarea drumurilor de acces la exploataţiile agricole de la marginea pădurii, comuna Odobeşti a căpătat 3,552 milioane de lei. Mai mulţi kilometri de şosea au fost realizate în timp record, la marginea pădurii din localitate, cu marcaje rutiere, cu treceri de pietoni, vopsite din loc în loc, care duc din porumb direct în pădure, prin şanţ .

Firma care a construit drumul a trebuit sa respecte intocmai studiul de fezabilitate si proiectul. „ A trebuit să respectăm reţeta şi toate specificaţiile din proiect. Este un drum făcut cu fonduri europene“, a precizat constructorul Viorel Rusu, administratorul Conextrust.
Astfel, şoseaua sătească din Odobeşti, drum de acces printre bucăţile de pământ, care trece prin marginea pădurii, are tot ce-i trebuie: asfalt de calitate, marcaje rutiere şi chiar treceri de pietoni, care sunt trasate dintr-un şanţ în altul, din pădure în porumb.

Drumul din Odobeşti este traficat in special de căruţe şi tractoare iar argumentul principal pentru care a fost finanţat este că în în zonă au teren mari arendaşi şi că se fac exploatări ale masei lemnoase. „Este pe măsura 125 şi aşa a fost prevăzut, deoarece este drum de acces agricol. A obţinut punctaj, deoarece există o asociaţie agricolă importantă care lucrează pământul dar şi persoane care au suprafeţe mai mari de 30 de hectare. Totodată, drumul va fi folosit şi de cei de la Ocolul Silvic, care exploatează lemn“, a spus Ionel Gălăţanu, primarul comunei Odobeşti.

Proiectul pentru modernizarea drumurilor agricole a fost realizat de firma Moldo Asist Proiect, administrată de Sorin Gireadă, soţul directorului executiv al Direcţiei de investiţii şi lucrări publice a Consiliului Judeţean Bacău, instituţie care a emis şi autorizaţia de construcţie.
Judeţul Bacău are aproximativ o mie de kilometri de drumuri judeţene, din care doar jumătate au fost asfaltate şi modernizate în ultimii 10 ani. Totodată, majoritatea drumurilor săteşti şi agricole sunt doar pietruite.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite