FOTO VIDEO Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean şi deputatul Cosmin Necula îl atacă dur pe primarul Romeo Stavarache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnarea contractului de execuţie, pentru şoseaua ocolitoare a Bacăului, miercuri, între reprezentanţii firmei Eko Inşaat şi CNADR, în prezenţa Guvernului Ponta, a aprins spiritele în politica băcăuană. Dragoş Benea l-a atacat pe Romeo Stavarache pe Facebook, după o postare a edilului, careşi arogă merite, iar deputatul social democrat Cosmin Necula i-a ironizat pe Stavarache şi Ludovic Orban, care anunţaseră din 2008 începerea lucrărilor.

Ipocrit şi penibil. Aşa l-au descris liderii social democraţi din Bacău pe Romeo Stavarache, după ce acesta a făcut o postare pe Facebook, în care-şi arogă merite faţă de semnarea contractului de execuţie cu firma turcă Eko Inşaat. Atât Dragoş Benea, cât şi Cosmin Necula l-au tăvălit pe Stavarache şi i-au adus aminte că în 2008, în plină campanie electorală, împreună cu reprezentanţii Guvernului Tăriceanu (ministrul Ludovic Orban) anunţau că în două luni se va turna primul metru din centura ocolitoare a Bacăului. La acea dată, nu exista nici finanţarea, nici nu erau făcute expropierile, dar asta nu i-a oprit pe Romeo Stavarache şi Ludovic Orban să mintă.


„Semnarea contractului de execuţie pentru şoseaua de centură este o veste pe care o aşteptăm de ani buni. Este o victorie a Bacăului. Şoseaua de centură nu are culoare politică, beneficiari vom fi noi, băcăuanii, în primul rând prin reducerea poluării şi aglomeraţiei din trafic. În plus, vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă.  Mă bucur că activitatea pe care am desfăşurat-o la Bruxelles, în calitate de raportor al CoR a dat rezultate, iar acest obiectiv este finanţat din fonduri europene. Totodată, îi felicit pe toţi cei care s-au implicat pentru ca acest proiect să devină realitate“, a scris Romeo Stavarache, pe Facebook.


În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea îi răspunde:

„Ipocrită (elegant spus) afirmaţia primarului Romeo Stavarache că "şoseaua de centură nu are culoare politică”. A uitat că în campania electorală din 2008 ”a inaugurat” acest obiectiv de două ori, chiar cu tăiere de panglică. Ştie bine că activitatea de la Bruxelles nu are nicio legătură cu această investiţie. Ne-a obişnuit cu multe gogoşi şi multă varză. De Bruxelles! Dacă tăcea, filozof rămânea“, a scris Dragoş Benea.


Deputatul băcăuan Cosmin Necula (VIDEO) a ironizat toată „protipendada liberală“, care în 2008 i-a anunţat pe băcăuani că în septembrie 2008 vor începe lucrările la şoseaua de centură. Deputatul băcăuan crede că: „Cele 7 luni de penitenţă (arest) nu l-au ajutat cu nimic pe Romeo Stavarache, ci dimpotrivă“.


Deputatul liberal Lucian Ciubotaru ironizează mica ceartă între Stavarache şi Benea


Lucian Ciubotaru crede că relaţia dintre Romeo Stavarache şi Dragoş Benea a fost toxică pentru oraşul Bacău, iar cearta lor  poate fi dăunătoare intereselor oraşului, date fiind obiectivele de investiţii comune. Există propunerea Guvernului Ponta pentru crearea unui spital regional, din care să facă parte, ca şi un complex spitalicesc atât Spitalul Judeţean din Bacău, cât şi Spitalul Municipal Bacău, unde investiţiile ar urma să se facă cu bani de la bugetul statului. Totodată, există şi parteneriatul pentru realizarea lucrărilor de modernizare la Aeroportul Bacău, la care ar trebui să contribuie atât Primăria Bacău, cât şi Consiliul Judeţean Bacău.

„Incredibil ! Dragoş Benea se dă public (adica pe Facebook) la Romeo Stavarache !?! Este prima replică mai acida pe care o văd după mulţi ani de "dragoste oarbă". A lipsit competiţia politică în varianta ei corectă, sănătoasă, generatoare de progres pentru cetăţeni şi judeţul Bacău a ajuns aici, la periferia economică a Moldovei şi a ţării. Competiţia generează progres, la noi nu a mai fost de multa vreme competiţie şi nici progres. Benea riscă mult atacându-l pe Stavarache cu spitalul municipal, ar putea primi o replică pe masură privitoare la ratarea totală a şansei băcăuanilor de a avea cel mai modern aeroport din Moldova şi implicit statutul de favorit la titlul de capitala economică a Moldovei. E greu şi să-şi mai reproşeze ceva cei doi titani ai politicii locale şi "semi-grei" ai politicii naţionale. Ei au pierdut lupta băcăuanilor pentru multe generaţii, e prea târziu să se mai certe. Ca o ironie a vieţii, văzând că mă bucur pentru semnarea contractului şi a începerii lucrărilor la şoseaua de centură, un coleg din Suceava râzând mi-a spus : "nu te bucura Luciane, mai intrau într-un chiosc cei care erau în tranzit prin oraş şi mai luau o apă, o eugenia, daca scoateţi tranzitul din oraşul Bacău, o sa semene cu un oraş părasit ". M-a durut tare dar, din pacate, asta este realitatea astăzi la Bacău. Ne-au adus în stadiul de "Buhuşi cu aeroport" cum îi place unui prieten de-al meu să glumească...cu amar. Rămaneţi prieteni Dragoş&Romică, e prea târziu să vă mai "certaţi"!“, a spus deputatul Lucian Ciubotaru pe Facebook.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite