FOTO VIDEO Cum a fost serbată Ziua Naţională a României la Bacău, la 98 de ani de la Marea Unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de băcăuani s-au adunat astăzi în centrul municipiului pentru a asista la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Spre deosebire de alţi ani, programul dedicat Marii Uniri din 1918 a fost mai sărac şi a cuprins câteva discursuri, dansurile tinerilor de la Ansamblul Plaiuri Băcăuane dar şi un ceremonial religios. Programul s-a încheiat cu marşul trupelor Ministerului de Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale.

Garnizoana Bacău şi Primăria Bacău au organizat astăzi mai multe manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. De la ora 10, la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere”, a avut loc un ceremonial militar şi religios cu depunere de coroane şi jerbe de flori, urmat de defilarea gărzii de onoare. 

Apoi, trupele şi oficialităţile au mers în centrul oraşului, în Piaţa Tricolorului, unde a avut loc o altă slujbă dedicată eroilor neamului românesc, urmată de discursurile şefilor din administraţia locală. Au vorbit despre importanţa momentului Unirii din 1918 primarul Cosmin Necula, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu şi prefectul Ioan Ghica dar şi comandantului Garnizoanei Bacău-Baza Aeriană 95, comandorul Valerică Vrăjescu.

La final, tinerii de la Ansamblul folcloric „Plaiuri Băcăuane” au susţinut un scurt moment de dansuri populare,  iar interpretul George Cojocărescu a intonat Imnul Naţional al României. Trupele Ministerului de Interne (ISJU, IPJ, Jandarmerie) dar şi ale Ministerului Apărării Naţionale (Garnizoana Bacău) au închis ceremonia dedicată Zilei de 1 decembrie, în pas de marş. 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite