FOTO S-a lansat campania „Oamenii Timpului“ la Bacău. Vor fi nominalizaţi şi promovaţi cei mai valoroşi oameni din judeţele Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 4 septembrie, de la ora 11, în Sala Studio a Teatrului Bacovia a avut loc lansarea Campaniei Oamenii Timpului în Judeţul Bacău, eveniment organizat de Asociaţia şi Revista Timpul de la Iaşi. Anul acesta vor fi evidenţiaţi oamenii valoroşi din întreaga Moldovă, inclusiv Chişinău şi Cernăuţi iar până în 2018 organizatorii vor să extindă evenimentul pentru românii de pretutindeni, într-o „Mare Unire Culturală“.

La lansare au participat Adriana Nazarciuc, preşedintele Asociaţiei Revistei Timpul, conferenţiarul universitar dr. George Bondor, de la Facultatea de Filosofie a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, redactor-şef al Revistei Timpul, Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, şi actriţa Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal Bacovia din Bacău.
Profesorul George Bondor a explicat care sunt paşii care vor fi parcurşi până la Gala de decernare a Premiilor „Oamenii Timpului“, eveniment programat la Iaşi, pe 12 decembrie, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” . Campania regională de evidenţiere a adevăratelor personalităţi este structurată pe mai multe domenii: literatură, arte, educaţie şi cercetare, societate civilă, diplomaţie publică, memorie şi istorie, jurnalism, tinere valori, sănătate şi antreprenoriat.

„Din păcate, trăim într-o societate lipsită de conţinut, cu o mediatizare dusă până la extrem a vedetelor de carton. De aceea, orice iniţiativă de acest fel în asemenea vremuri este ca o atingere de înger pentru mine. Suntem onoraţi de acest parteneriat cu Campania Oamenii Timpului şi cu Revista TIMPUL. Teatrul Bacovia se va implica în mod activ în acest proiect”, a spus Anca Sigartău.


Cu această ocazie a avut loc şi încheierea parteneriatului între Asociaţia Revistei Timpul şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Misiunea noastră este de a fi generator de dezvoltare economică şi socială în această regiune. Acest fapt ne determină să ne implicăm în tot ceea ce are valoare şi poate produce dezvoltare în această zonă. Vom susţine proiectul cu mijloacele şi potenţialul nostru. A-i premia pe cei mai valoroşi dintre noi înseamnă de fapt a transmite un mesaj pozitiv către toţi oamenii care creează, care aduc plusvaloare în această regiune. Trebuie să îi stimulăm pe cei care muncesc corect şi care, poate, uneori s-au simţit marginalizaţi”, a afirmat Vasile Asandei, directorul ADR NE.


„Ne bucură faptul că am putut să organizăm acest eveniment în sediul Teatrului Bacovia, unde va avea loc şi Gala locală Oamenii Timpului, din luna noiembrie. La fel de important pentru noi este şi parteneriatul încheiat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Urmează o perioadă în care vom colabora intens cu mass-media pentru a atrage cât mai multe propuneri de nominalizări. În paralel vom continua pregătirile pentru Galele locale”, a anunţat Adriana Nazarciuc, preşedintele Asociaţiei Revistei Timpul.


Proiectul de anul acesta presupune extinderea Campaniei Oamenii Timpului la nivelul Regiunii Nord-Est a României, la care se adaugă oraşele Chişinău şi Cernăuţi. Astfel, se va avea în vedere o campanie de promovare a valorilor Judeţelor Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vaslui, precum şi din oraşele Chişinău şi Cernăuţi, gândită în termenii unei reverenţe pe care orice comunitate este datoare să o facă, faţă de personalităţile din teritoriu (sau cele originare de aici) care, prin rezultatele profesionale de excepţie obţinute, prin proiectele derulate cu succes cu precădere în perioada octombrie 2014- septembrie 2015, contribuie la întărirea blazonului oraşului/judeţului natal, devenind adevăraţi ambasadori ai acestuia la nivel naţional şi internaţional


Perioada 1 august 2015 – 15 septembrie 2015 va fi destinată propunerilor pentru nominalizări, de către persoane fizice, instituţii, organizaţii şi mass-media. În acest sens va fi pusă la dispoziţia publicului platforma online www.oameniitimpului.ro. O personalitate/organizaţie poate fi nominalizată pentru mai multe categorii, însă din raţiuni de imparţialitate şi transparenţă nu pot fi nominalizate persoanele (sau rudele acestora) implicate în activităţi de organizare, sponsorizare sau de parteneriat.  În perioada 16 septembrie 2015 – 15 octombrie 2015 vor fi analizate  dosarele nominalizaţilor, definitivată de către membrii unui Juriu Naţional. Membrii acestuia vor stabili nominalizaţii judeţulelor Iaşi/Botoşani/Suceava/Bacău/Vaslui/Neamţ şi ai oraşelor Chişinău şi Cernăuţi, pentru fiecare din cele zece categorii.  În perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2015, publicul va putea vota candidaţii preferaţi prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziţie pe site-ul www.oameniitimpului.ro, cu specificaţia că într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeaşi adresă de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie.

Juriul Naţional al CampanieiOamenii Timpului are următoarea componenţă:


1. Conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatură)
2. Cătălin Sava, realizator TVR (Arte)
3. Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti (Educaţie & Cercetare)
4. Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civilă)
5. Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (Diplomaţie publică)
6. Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie)
7. Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician şi critic literar (Jurnalism)
8. Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (Sănătate)
9. Bogdan Piţigoi (Antreprenoriat)
10. Prof. univ. dr. Daniel Şandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL, în calitate de Preşedinte al Juriului.

Invitat special al galei din acest an al Campaniei Oamenii Timpului va fi actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.Pentru prima dată într-o gală de premiere, vor apărea elemente de workshow teatral, un concept creat şi dezvoltat de Adrian Păduraru, Ambasadorul Campaniei Oamenii Timpului.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite