FOTO Crin Antonescu: „Cei care au votat Guvernul Ponta lll nu vor fi sancţionaţi. Avem solicitări de la parlamentarii altor partide, care vor să intre în PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat astăzi, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Cancicov din Bacău la Conferinţa regională a partidului din Moldova. Fostul preşedinte al Senatului le-a fixat liberalilor ţinta de 25% la alegerile europarlamentare şi câştigarea alegerilor prezidenţiale, în contextul unificării Dreptei. Parlamentarii PNL care au votat Guvernul Ponta lll nu vor fi sancţionaţi.

Principalii lideri liberali din ţară au participat astăzi la Conferinţa regională Moldova organizată la Bacău. Alături de Crin Antonescu, preşedintele PNL, au mai luat parte Marin Petrache, Romeo Stavarache, Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian, Ionel Palăr, dar şi preşedinţii organizaţiilor din judeţele Moldovei.

Crin Antonescu a afirmat că, deşi este penibil ce au făcut, s-a luat decizia ca parlamentarii PNL care au votat Guvernul Ponta lll să nu fie sancţionaţi în niciun fel. „Nu-i vom sancţiona pe cei care au votat guvernul. În legătură cu domnul Băsescu şi domnul Ponta, înţeleg că au avut mai multe întâlniri. Domnul Ponta să nu se ascundă sau să încerce să spună că acesta ar fi un guvern USL. Este altceva. Noi am ieşit de la guvernare, deoarece USL-ul dispăruse, rămăsese doar PSD-ul şi sateliţii săi“, a spus Antonescu.

Liderul liberal crede că în partid nu vor avea loc dezertări, ci mai mult, formaţiunea este gata să primească parlamentari ai Opoziţiei.  Antonescu nu şi-a putut ascunde frustrarea nici în ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, despre care a afirmat că se poate vorbi doar la trecut.

Până la europarlamentare liberalii doresc să-şi întărească poziţiile. Plecarea din USL a fost interpretată de liberali ca pe un moment plin de demnitate. Marin Petrache, din Ilfov, care a fost desemnat şef al campaniei electorale din mai afirmă că unificarea Dreptei se va face, după europarlamentare. „Unificarea Dreptei se va face, pe cale naturală, când fructul va fi copt“, a spus acesta.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, care în 2009 a condus campania prezidenţială a lui Crin Antonescu, crede că din 14 decembrie, PNL ar putea reveni la guvernare. „Aceasta trebuie să fie ţinta noastră. O majoritate condusă de liberali, să câştigăm guvernarea din 14 decembrie şi să dăm un preşedinte liberal“, a spus Romeo Stavarache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite