FOTO  Competiţie internaţională de dans sportiv la Sala de Atletism din Bacău. La Cupa Adamas vor veni şi sportivi din Rusia, Ucraina, Moldova şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, pe 16 şi 17 mai, Sala de Atletism din Bacău va găzdui cea de-a III-a ediţie a Cupei Adamas, competiţie internaţională de dans sportiv. În mod normal, concursul trebuia să aibă loc la Sala Sporturilor, care are parchet dar şi tribune încăpătoare pentru spectatori. Organizatorii nu au găsit înţelegere însă la Direcţia Judeţeană de Sport, care a programat aici o competiţie de karate.

Competiţia internaţională de la Bacău  este organizată de Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv (F.R.D.S.).Cele două zile de concurs vor aduce pe ringul de dans aproximativ 1800 de sportivi ce vor concura pe categorii de vârstă şi clase valorice. „Sâmbătă, 16 mai, concursurile se vor desfăşura în patru programe, pe parchet evoluand sportivii din clasele oficiale. Duminică, 17 mai, sunt programaţi debutanţii, fetele solo şi concursurile de formaţii. La grila de start, pe lângă perechile cele mai importante din dansul sportiv românesc, se vor alinia şi dansatori din Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi Bulgaria“, a precizat Florin Ştefănescu, membru al  clubului de dans băcăuan.
Competiţiile vor fi jurizate de 25 de arbitri romani şi străini, iar sportivii ce vor ajunge în finale vor fi recompensaţi cu cupe, diplome, medalii şi cadouri din partea sponsorilor.
„Aceasta este cea de-a III-a ediţie a Cupei Adamas pe care o organizăm, dar este pentru prima data când avem sportivi din mai multe ţări. Am facut eforturi susţinute pentru reuşita acestei competiţii şi mulţumim tuturor celor care sunt alături de noi, pentru că trebuie să înţelegem că acest eveniment nu este doar al sportivilor băcăuani ci a întregii comunităţi”, a declarat Romeo Tănasa, preşedintele Clubului Adamas Bacau. Evenimentul va cuprinde şi două competiţii de vals vienez pentru amatori, la care pot participa cei care vor să încerce emoţiile ringului de dans. Aşadar, în acest sfârşit de săptămână, Bacăul devine capitala dansului sportiv.
Organizatorii competiţiei au trebuit să scoată din buzunare încă 8 mii de lei pentru achiziţionarea şi montarea parchetului din care este realizat ringul. Mai mult, alte cheltuieli sunt necesare pentru amenajarea Sălii de Atletism, pentru lumini şi sunet.
Concursul internaţional Cupa Adamas nu beneficiază de sprijinul Primăriei Bacău, dar nici de cel al Direcţiei Judeţene de Sport, care a preferat să organizeze o competiţie de karate în Sala Sporturilor, singura încăpere sportivă din Bacău, care întrunea condiţiile pentru organizarea unui concurs de dans sportiv internaţional. Decizia conducerii Direcţiei Judeţene de Sport este inexplicabilă, dat fiind că evenimentul Cupa Adamas a fost anunţat în calendarul Federaţiei Române de Dans Sportiv de la începutul anului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite