FOTO Calea Moineşti şi Podul de la Mărgineni vor fi redate circulaţiei publice în această toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de modernizare la Calea Moineşti sunt aproape finalizate FOTO Ionuţ Avram
Lucrările de modernizare la Calea Moineşti sunt aproape finalizate FOTO Ionuţ Avram

Lucrările de modernizare la Calea Moineşti şi Podul de la Mărgineni se apropie de final. Reprezentanţii municipalităţii dar şi ai constructorului au susţinut ieri o conferinţă de presă, în care au făcut referire la stadiul lucrărilor dar şi la importanţa acestui obiectiv pentru băcăuani.

Modernizarea infrastructurii rutiere spre Moineşti va fi finalizată în această toamnă, maxim în luna octombrie. „Lucrările sunt realizate în proporţie de 90%. Valoarea proiectului este este de 38,9 milioane de lei, din care contractul de lucrări este de 24 milioane de lei“, a precizat Leonard Pădureanu, managerul Primăriei Bacău.

Până acum, în cadrul proiectului s-a lărgit Podul Mărgineni, de la 2 la 4 benzi de circulaţie, anumite porţiuni au fost realizate integral, podul de peste Trebeş a fost reconstruit în în totalitate şi are acum 4 benzi. Totodată au fost efectuate lucrări de modernizare, asfaltare şi lărgire la Calea Moineşti, care face legătura între strada Energiei, unde a fost realizat şi un sens giratoriu şi fosta Fabrică de Bere Mărgineni. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, Axa 1, cu 30 de milioane de lei, nerambursabili,  deoarece Bacăul este considerat un „pol de creştere urbană“.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite