Eroul din Târgu Ocna, răsplătit cu o beretă de jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continuă recompensele pentru Dănuţ Lupu (14 ani), din oraşul Târgu Ocna, care în prima zi de Paște a salvat de la înec un copil de 11 ani.

Chiar dacă nu ştia să înoate, Dănuţ s-a aruncat atunci în râul Trotuş şi l-a scos la mal pe Marius Rapie în ultima clipă. Pentru fapta sa a fost recompensat de administraţia publică locală cu un telefon mobil, iar ieri a primit vizita jandarmilor băcăuani.

Având în vedere faptul că acest băiat curajos şi-a exprimat dorinţa ca după ce termină şcoala să devină jandarm, am venit în întâmpinarea tânărului salvator, oferindu-i o diplomă de merit de „Jandarm Voluntar", o cupă personalizată, revista „Jandarmeria Băcăuană" şi un CD de prezentare a Jandarmeriei Române", ne-a declarat mr. Sebastian Creţu, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău.

Pe lângă toate aceste lucruri, Dănuţ a mai primit şi, simbolic, o beretă specifică ţinutei militare de serviciu. „Am apreciat curajul, spiritul său de bun samaritean şi faptul că poate fi un exemplu de educaţie civică pentru toţi cetăţenii. Chiar ne-am dori un astfel de om în cadrul Jandameriei Bacău", a spus mr. Marius Ţăranu, ofiţer relaţii publice Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite