Duo „Passioni“ concertează la Bacău. Recital de Verdi, Wagner, Schubert şi Tosti, la Centrul de Cultură „George Apostu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu”, organizează recitalul cameral susţinut de  Duo „Passioni”  format din Monica Secondini (pian) şi Mariangela Di Giamberardino (soprană), din Italia. Spectacolul va avea loc  duminică, 26 iulie, de la ora 17, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău.

În programul recitalului cameral, susţinut de Duo „Passioni,“ se regăsesc bucăţi ale unor compozitori din secolul al 19-lea dar şi cântece italiene: G. Verdi  : Deh, pietoso oh Addolorata; Perduta ho la pace, R. Wagner - Meine ruh ist hin, F. Schubert- Gretchen am spinnrade, E. P. Tosti - Sogno; Vorrei; Quand'io ti guardo; A Vucchella. Cele două artiste vor interpreta şi cântecele tradiţionale napoletane Dicitencello vuie şi Passione.

Cine sunt artistele de la Duo „Passioni“

Monica Secondini s-a născut la Roma, este absolventă a conservatorului „O Respighi” din Latina. „Se perfecţionează la „Academia Santa Cecilia” din Roma la clasa prof. Michele Campanella. Ulterior studiază la Padova scriitura muzicală Braille pentru nevăzatori şi apoi muzicoterapia la Verona. Predă pian la secţia pentru nevăzători a „Conservatorului Santa Cecilia” din Roma. Desfăşoară o bogată activitate în domeniu, fiind invitată să facă parte din jurii la examenele de solfegiu şi armonie pentru nevăzători. Organizează festivaluri şi concursuri internaţionale. Colaborează cu Ministerul Culturii, Ministerul de Interne şi cu Institutul Goethe din Roma în calitate de artist şi de organizator de manifestări.
Este preşedintă a asociaţiei şi a şcolii private Tuttomusica“, se arată într-un comunicat al Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău.

Soprana Mariangela Di Giamberardino predă canto la Conservatorul Alfredo Casella din L'Aquila. Este câştigătoarea premiilor „Mario Del Monaco” şi „Giacomo Lauri Volpi”. Debutează în teatru în rolul Nedda din „Paiaţe” de R. Leoncavallo şi apoi în rolul Floriei Tosca. În repertoriul sopranei se înscriu roluri din operele: „Aida”,   „Don Carlos”, „Boema”, „Cavalleria Rusticana”, „Un secret important” şi „Aventurile lui Pinocchio”. „Cu ocazia jubileului din 2000 a fost selecţionată ca solistă în  „Passio et Resurrectio” de Sergio Rendine, în regia lui M. Dones. În 2001, la Centenarul Verdi a cântat cu orchestra Filarmonicii Abruzzese dirijată de  M.V. Antonellini.
„A fost invitată să concerteze în „Stabat mater” de G.B. Pergolesi, cu ocazia inaugurării catedralei „Dives in Misericordia”  de către Papa Ioan Paul al II-lea.
Protagonistă în „La Figlia di Iorio” de Franchetti la centenarul piesei omonime a lui G.D'Annunzio. Mare succes în „Tosca” de G. Puccini la festivalul „Estate Romana”, unde în afara rolului de protagonistă, a asigurat şi regia spectacolului. În 2010 a fost directorul artistic al stagiunii de concerte de la Auditoriul „Tito Brandsma” din Roma. În 2013 a susţinut un concert la Potenza în onoarea preşedintelui italian Giorgio Napolitano şi un recital puccinian pentru ambasada italiană din Muntenegru. În această perioadă va desfăşura un turneu artistic în România, Germania şi Turcia“, se arată în comunicatul de presă al instituţiei de cultură din Bacău.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite