Direcţia Silvică Bacău scoate pe piaţă mai mulţi brazi de Crăciun, pe care-i vinde cu preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii şi molizii au preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, la Direcţia Silvică Bacău
Brazii şi molizii au preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, la Direcţia Silvică Bacău

4280 de pomi de Crăciun vor ajunge pe pieţele din Bacău din ocoalele Direcţiei Silvice Bacău. Cei mai mulţi brazi şi molizi provin din pepiniere, dar şi din curăţarea zonelor aflate în plină regenerare. Transportul arborilor se va face cu avize speciale de însoţire, în conformitate cu Wood Tracking (aplicaţia Radarul Pădurilor)

La finalul lui 2015, Directia Silvică Bacău valorifică  4280 de  bucăţi pomi de Crăciun de la ocoalele silvice  din judeţ, cu 280 mai mulţi decât în 2014. „Pomii provin de la ocoalele silvice Tîrgu Ocna – 600 bucăţi, Ciobănuş– 160 bucăţi, Dărmăneşti – 100 bucăţi şi Ocolul Silvic Fântânele – 3420 bucăţi. Cei mai mulţi provin din culturi specializate (3420 buc de la ocolul Fântanele), restul fiind recoltaţi din regenerări naturale,  în urma operaţiunilor de îngrijire a arboretelor tinere“, ne-a precizat Viorel Ghelasă, directorul Direcţiei Silvice Bacău. Cei care cumpără direct de la silvicultori vor avea de plătit mai puţin. Un brad, în funcţie de mărime (1,3 m, până la 3 m) are preţul cuprins între 20 şi 30 de lei, iar molidul, între 10 şi 20 de lei. La transportul pomilor de Crăciun nu se mai utilizează crotaţii aşa cum s-a facut în anii anteriori. Transportul acestora se face din depozite primare, de la drum auto foretier sau din depozite finale iar copacii trebuie să aibă  avize de insoţire, emise în conformitate cu prevederile aplicaţiei WOOD TRACKING (Radarul Pădurilor). 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite