Deputatul băcăuan Viorel Hrebenciuc, adus de anchetatori cu maşina Jandarmeriei la sediul DNA Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la sediul DNA Braşov FOTO Mircea Merticariu
Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la sediul DNA Braşov FOTO Mircea Merticariu

Cu puţin timp în urmă, Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori. El a afirmat că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA Braşov, unde au loc audieri în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în suprafaţă de peste 90 de mii de hectare. Potrivit unor surse judiciare şi Viorel Hrebenciuc ar fi urmărit penal în acest caz.

Deputatul social democrat Viorel Hrebenciuc a fost adus astăzi cu jandarmii la sediul DNA din Braşov. Procurorii investighează dosarul de retrocedare  a unor suprafeţe de pădure, date lui Paltin Sturza, din localităţile Comăneşti, Moineşti, Agăş, Asău, Dofteana, Dărmăneşti, Brusturoasa şi Palanca.

Ancheta procurorilor DNA îi vizează atât pe avocaţii implicaţi în dosar, pe intermediarii politici cât şi pe judecătorii care au dat soluţia pentru ca urmaşul familiei Ghika, Paltin Sturza, nepotul Mariei Ghika, să primească o suprafaţă de 43 de mii de hectare în judeţul Bacău. Până la această oră au fost audiaţi Ilie Sârbu, deputatul Ioan Adam, avocat al lui Paltin Sturza dar şi trei judecători, asupra cărora s-a cerut măsura arestului la domiciliu. Este vorba de  Roxana Anca Adam, judecător al Tribunalului Braşov dar şi a lui Uta Gabriel şi Andraş Lorand Ordog, ambii de la Tribunalul Covasna, acolo unde s-a judecat cazul de retrocedare a pădurilor din judeţul Bacău. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite