Crap uriaș, de peste 30 de kilograme, prins pe un lac din Bacău. Pescarii vânau „monstrul” de ani de zile

0
Publicat:

Un pasionat de pescuit a reușit să dea lovitura pe lacul de la Horgești. Pescarul a prins un crap de peste 30 de kilograme la pescuit sportiv, un record pentru lacul din comuna băcăuană cu același nume.

Mihai Simion, pescarul care a reușit să prindă crapul uriaș FOTO carponline.ro
Mihai Simion, pescarul care a reușit să prindă crapul uriaș FOTO carponline.ro

Lacul din comuna băcăuană Horgești a înregistrat, recent, primul său crap de peste 30 kilograme prins la pescuit sportiv. Este vorba de un exemplar cunoscut al lacului, care fusese inventariat de mai multe ori în ultimii ani cu ocazia năvodirilor făcute la sfârșitul toamnei, dar nu fusese capturat niciodată de pescarii sportivi, cel puțin nu la greutăți mari. Autorul capturii este Mihai Simion, unul dintre administratorii lacului.

Crapul de 30 de kilograme a început să fie principalul obiectiv pentru mulți pescari care vin anual la Horgești, însă faptul că era prins la năvodire, dar nu la pescuit era greu de interpretat de pasionații de pescuit.

Se cunosc cazuri de crapi care nu sunt interesați de niciun tip de nadă și mănâncă doar hrană naturală din lac, ceea ce îi face aproape imposibil de prins.

Teoretic, crapul de 30 de kilograme de la Horgești putea fi un astfel de exemplar cu un comportament atipic. Explicația cea mai plauzibilă e probabil mai simplă. Peștele a fost prins într-o zonă în care, de obicei, nu pescuiește nimeni, potrivit carponline.ro.

În a doua zi a partidei de pescuit, Mihai Simion a prins un crap de 18.3 kilograme, iar în dimineața următoare a reușit să pună pe saltea exemplarul impresionant de 30,3 kilograme, un nou record al lacului.

E posibil ca peștele să fie teritorial și să prefere zona de lângă digul de la Horgești, fără presiune din partea pescarilor de crap, ceea ce ar explica faptul că a evitat până acum să fie prins. Horgești intră astfel în clubul restrâns al lacurilor din România cu crapi de peste 30 de kilograme prinși la pescuit sportiv.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite