„Bicicleta beată”, experimentul anti-accidente rutiere. Tu tragi stânga, ea face dreapta VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a conştientiza pericolele la care se expun bicicliştii atunci când se urcă în şa după ce au consumat alcool, polițiștii băcăuani cu sprijinul colegilor din Cluj au organizat un eveniment inedit care a avut ca principal protagonist… „Bicicleta beată„.

Niciunul dintre participanți nu a reușit să stăpânească bicicleta FOTO IPJ Bacău
Niciunul dintre participanți nu a reușit să stăpânească bicicleta FOTO IPJ Bacău

Poliţiştii băcăuani au organizat weekend-ul trecut într-un mod cu totul inedit o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti băuţi. Polițiștii au adus „bicicleta beată” în mijlocul băcăuanilor.

Este vorba de o bicicletă cu un mecanism modificat, aproape imposibil de stăpânit, pentru că orice manevră, spre dreapta sau spre stânga, duce vehiculul în sensul opus în care sunt manevrate coarnele. În acest fel, poliţiştii au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la ce înseamnă că te urci în stare de ebrietate pe o bicicletă.

În zona centrală a municipiului Bacău, în cadrul evenimentului Zilele Bacăului, poliţiştii de prevenire şi cei rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, au organizat un atelier de educaţie rutieră.

„Bicicleta beată” (VIDEO Sursa IPJ Bacău) s-a bucurat de interes din partea băcăunilor aflaţi în zona centrală, fiind surprinși de provocarea polițiștilor. La început mai timizi, curioşii, tineri şi adulți, au avut curaj să încerce bicicleta. Unii participanți au fost hotărâți să parcurgă măcar câțiva metri fără a pierde controlul, dar aşa cum era de aşteptat, nimeni nu a reuşit să stăpânească „bicicleta beată”.

Polițiștii de prevenire și rutieră reamintesc cetățenilor necesitatea unei minime educaţii rutiere, cu mențiunea că, atunci când la mijloc mai este şi consumul de alcool, riscul de implicare într-un eveniment crește semnificativ.

Mesajul polițiștilor a fost însă foarte clar: „Nu vă urcaţi băuţi pe biciclete!”

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite