Copii români şi ucraineni îşi vor petrece împreună vacanţa de vară în Dumbrava Minunată din Hemeiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii din Bacău şi din Ucraina îşi vor petrece vacanţa împreună Sursa SOS Satele Copiilor România
Copii din Bacău şi din Ucraina îşi vor petrece vacanţa împreună Sursa SOS Satele Copiilor România

Proiectul este derulat de SOS Satele Copiilor România, prin programul Bacău, în perioada 1 iulie - 31 august, cu susţinerea Primăriei Hemeiuş

Un grup de 50 de copii români şi ucraineni, cu vârste între 6 şi 14 ani, vor învăţa lucruri noi, se vor juca în aer liber, dar îşi vor face şi temele de vacanţă în cadrul Şcolii de Vară din Hemeiuş. Tema Şcolii de Vară este povestea ”Dumbrava minunată”, scrisă de Mihail Sadoveanu, iar activităţile vor include excursii, drumeţii, tehnici de supravieţuire, într-un mediu securizat şi integrat în natură, concursuri sportive, teatru, precum şi vizionarea de filme.

”Copiii înscrişi la şcoala de vară vor participa la activităţi interactiv-educaţionale interesante şi educative, un obiectiv principal fiind legat şi de încurajarea solidarităţii interumane. Mizăm atât pe componenta de sprijin a unor comunităţi defavorizate, dar şi pe socializarea zilnică a elevilor de aici cu cei ucraineni, rezidenţi la SOS Satul Copiilor Hemeiuş, alături de părinţii lor, precum şi de cei aflaţi în creşterea şi îngrijirea asociaţiei. Şcoala de vară încearcă să aducă un plus în ceea ce priveşte aria educaţiei nonformale, prin lectură, desen, lucru manual, şah, exersarea limbii engleze, dar şi abilităţi socio-emoţionale prin dezvoltare personală, teatru, mişcare, dans”, a declarat Rodica Marinoiu, director la nivel local al asociaţiei.

Totodată, proiectul are în vedere şi dezvoltarea apetitului pentru lectură în rândul copiilor, precum şi a unui stil de viaţă sănătos. Astfel, atelierele cu cei mici vor avea loc în principal în aer liber, pe spaţiul verde al SOS Satul Copiilor Hemeiuş, dar şi în locaţiile destinate activităţilor de timp liber ale copiilor din această locaţie.

”Şcoala de vară vine ca o completare a activităţilor pe care le desfăşurăm cu refugiaţii din Ucraina, pe care îi găzduim la SOS Satul Copiilor Hemeiuş. Pentru acest proiect, ce va fi desfăşurat pe durata verii, am angajat atât specialişti autohtoni, cât şi cetăţeni ucraineni. Ne dorim ca perioada pe care refugiaţii şi copiii lor o petrec aici să fie cât mai plăcută şi să rămână cu amintiri frumoase cu privire la România”, a menţionat Dan Marcoci, coordonator local programe de urgenţă în cadrul asociaţiei.

Sursa SOS Satele Copiilor România

copii ucraina

Despre SOS Satele Copiilor România


SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 137 de ţări ale lumii.  SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească şi susţinerea şi protejarea celor care riscă să o piardă.

În cei 29 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunităţile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi, Centrul de zi), educaţionale, precum şi o serie de proiecte pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc atât din sistemul de protecţie, cât şi din mediul rural sau familii vulnerabile.

Anul acesta, peste 1000 de copii şi tineri sunt sprijiniţi în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care 150 cresc în Satele SOS, iar aproximativ 850 de copii sunt sprijiniţi să rămână în familia lor şi să nu trăiască trauma separării. 

Totodată, de la începutul crizei declanşate de războiul din Ucraina, aproape 200 de persoane – copii şi familiile acestora au găsit un loc sigur în satele SOS din România, în cadrul programului de urgenţă destinat refugiaţilor.

Vă mai recomandăm:

Minivacanţe în Vrancea pentru refugiaţii din Ucraina. „Îi ajutăm să-şi construiască lumea, din nou“

Conflictul din Ucraina se prelungeşte. Refugiaţii se pun să înveţe limba română

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite