Minivacanţe în Vrancea pentru refugiaţii din Ucraina. „Îi ajutăm să-şi construiască lumea, din nou“

0
0
Activităţile din proiect au avut lc la Resortul zaga Zaga FOT): Crucea Roşie Vrancea
Activităţile din proiect au avut lc la Resortul zaga Zaga FOT): Crucea Roşie Vrancea

Proiectul a fost finanţat de către Crucea Roşie Română, la propunerea filialei de Cruce Roşie Vrancea, cu suma de 20.000 de euro şi este coordonat de voluntari.

Crucea Roşie Vrancea a demarat un nou proiect prin care şi-a propus să vină în sprijinul copiilor, tinerilor din Ucraina şi a rudelor acestora care se află în prezent în judeţul Vrancea, găzduiţi în structuri de primire publice sau la persoane private şi care sunt sprijiniţi, în mod constant,  încă de la începutul conflictului armat din ţara vecină.

Proiectul a demarat  prin organizarea unei mini-vacanţe la Zaga-Zaga Resort, într-un tărâm de poveste numai bun să aline, măcar în parte, suferinţa umană pricinuită de ororile războiului. Practic, a fost ales un loc ideal în care copiii ucraineni, împreună cu mamele sau rudele, unde au putut admira frumuseţea naturii şi a unui colţ de rai vrâncean, parte a locului în care s-au stabilit temporar, întru liniştire şi speranţă.

Copiii şi mamele din Ucraina, împreună cu copii şi mame din Vrancea, au participat la activităţi nonformale  precum teatru terapeutic, activităţi sportive şi de turism montan, organizate de Crucea Roşie Vrancea, dar şi la activităţi recreative oferite de Resortul Zaga Zaga, cum ar fi înot la piscină sau tiroliana.

Copiii s-au distrat la tiroliană FOTO: Crucea Roşie Vrancea

proiect crucea rosie ucraina

Pentru a se putea bucura pe deplin de mini-vacanţă, copiii ucraineni au primit, în cadrul proiectului, echipament adecvat anotimpului şi locului de vacanţă în care s-au aflat: tricouri, pantaloni scurţi, şosete, adidaşi, costum de baie, papuci pentru piscină, prosoape de plajă, rucsacuri etc.

„Proiectul nostru „Vrancea, ACASA!” este proiectul lor, a copiilor şi a mamelor refugiate din Ucraina. Conceput în speranţa că aceştia pot regăsi normalitatea, unde prin joc şi poveşti adaptate în funcţie de vârstă, sunt ajutaţi să-şi depăşească emoţiile negative. Transmit din Ucraina, pe această cale, un gând de recunoştinţă voluntarilor care coordonează proiectul şi care s-au oprit din ceea ce făceau pentru a asculta cu răbdare poveştile lor, oferindu-le un sentiment de siguranţă şi liniştire, care le-a fost distrus. Împreună, încercăm să-i ajutăm să-şi construiască lumea, din nou!”, a declarat Rodica Davidean, director Crucea Roşie Vrancea, aflată în Ucraina în acest moment, pentru a însoţi un nou transport umanitar destinat populaţiei civile din zonă.

Copiii s-au distrat în Resortul Zaga Zaga FOTO: Crucea Roşioe Vrancea

proiect crucea rosie ucraina

Proiectul a fost finanţat de către Crucea Roşie Română, la propunerea filialei de Cruce Roşie Vrancea, cu suma de 20.000 de euro şi este coordonat de voluntari.

Vă mai recomandăm:

Conflictul din Ucraina se prelungeşte. Refugiaţii se pun să înveţe limba română

Copiii ucraineni, integraţi în şcolile din România. Ce unitate din Vrancea şi-a deschis porţile pentru refugiaţi
 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite