Concurs naţional de mountain biking pe traseul Moineşti-Zemeş

0
0
Pasionaţii vor urca muntele pe biciclete
Pasionaţii vor urca muntele pe biciclete

Asociaţia Activ Moineşti organizează duminică, 6 octombrie, competiţia naţională de  mountain biking în zona Moineşti - Zemeş, din judeţul Bacău.

Aflată la cea de-a doua ediţie, competiţia propune pentru anul acesta două trasee de deplasare: unul de 40 km (dificultate medie), altul de 75 km (dificultate medie-sporită).

Iubitorii de biciclete şi natură vor descoperi peisaje aparte, care îmbină dealurile Moineştiului şi ale Zemeşului, cu potecile pădurilor de foioase şi conifere. Concurenţii experimentaţi îşi pot testa aptitudinile în zonele mai abrupte şi în acelaşi timp îşi pot potoli setea de adrenalină, anunţă organizatorii.

Înscrierea se poate face pentru şapte categorii  de vârstă: 14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani şi 40+ masculin si feminin - pentru primul traseu, respectiv 19-29 ani, 30-39 ani şi 40+ masculin si feminin - pentru cel de-al doilea traseu, în limita a 250 de locuri.

Valoarea totală a premiilor este de 22.400 lei. Cei care doresc să participe se pot înscrie până la data de 2 octombrie, completând un formular de concurs pe www.activmoinesti.ro sau pe pagina de Facebook, event Competiţia Naţională de mountain biking Moineşti-Zemeş, a declarat Monica Tătaru, preşedinte al Asociaţiei Activ Moineşti.  

Fondurile obţinute vor fi folosite pentru un proiect viitor de dezvoltare zonală -  înfiinţarea unui punct de informare turistică, indentificarea şi marcarea unor trasee de trekking (pentru călătorii pe jos) şi biking (folosit la plimbări cu bicicletele).


FOTO Foşti oameni ai străzii din Olanda au venit pe biciclete până în Bacău. În drumul lor au adunat bani pentru Asociaţia Betania

4.000 de răţuşte au fost lansate pe râul Trotuş. Evenimentul a fost unul caritabil şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru familiile sărace

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite