Cinci deţinuţi s-au bătut în sala de judecată, iar doi au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Cinci deţinuţi aflaţi în arest preventiv la Penitenciarul Bacău s-au bătut, marţi, în sala de judecată, după ce preşedintele a dispus scoaterea cătuşelor de la mâini, două persoane private de libertate implicate în conflict ajungând la spital. Conducerea închisorii a sesizat Parchetul în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bacău, conflictul dintre cei cinci deţinuţi a izbucnit în momentul în care se aflau în spaţiul destinat special persoanelor private de libertate, pe timpul derulării unui proces la Tribunalul Bacău. Anterior, preşedintele de instanţă a dispus scoaterea cătuşelor de la mâinile celor cinci bărbaţi. În acel moment, patru dintre deţinuţi s-au năpustit asupra celei de-a cincea persoană aflată în zona de izolare, lovindu-se reciproc.

În consecinţă, agenţii Penitenciarului Bacău care-i aveau sub supraveghere au intervenit şi i-au încătuşat pe cei cinci deţinuţi, fiind evacuaţi imediat din sala de judecată.

Ulterior, aceştia au fost conduşi la unitatea de detenţie, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. Doi dintre deţinuţi, care au suferit leziuni mai grave, au necesitat transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.   

”Conform procedurilor şi prevederilor legale în vigoare, a fost anunţat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, precum şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. La nivelul Penitenciarului Bacău a fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor care au condus la producerea incidentului. Persoanelor private de libertate care au declanşat conflictul li s-au întocmit rapoarte de incident”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru.

Potrivit sursei citate, cei cinci deţinuţi implicaţi în conflict sunt cunoscuţi ca persoane agresive, fiind clasificate în categoria ”persoanelor private de libertate cu risc pentru situaţia locului de deţinere”.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite