Centrul SMURD de la Bacău, investiţie de milioane de euro, nu este o prioritate pentru Primăria Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul SMURD va fi realizat lângă sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău FOTO Mircea Merticariu
Centrul SMURD va fi realizat lângă sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău FOTO Mircea Merticariu

Consilierii locali au aprobat în bugetul din acest an doar 120 de mii de lei pentru realizarea Centrului de Coodonare a Intervenţiilor SMURD, care se va realiza pe Milcov, lângă actualul sediu al pompierilor băcăuani. Din aceşti bani vor fi realizate studiile de prefezabilitate şi fezabilitate. „Nu suntem o prioritate pentru autorităţile locale“, a precizat Ion Mihalache, comandantul Inspectiratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău.

Municipiul Bacău a pierdut peste 10 milioane de euro din fondurile europene alocate diverselor proiecte. Lucrările neconforme, de proastă calitate, făcute cu întârziere, de pe străzile Milcov , I.L Caragiale,  Ştefan cel Mare sau de la Insula de Agrement vor trebui finalizate cu bani de la bugetul local. După mai bine de cinci ani de promisiuni, Consiliul Local Bacău nu a găsit resurse financiare pentru viitorul centru SMURD de la Bacău. „Sunt alte investiţii în curs, nu suntem o prioritate pentru autorităţile locale“, a precizat colonelul Ion Mihalache, comandantul ISUJ Bacău.

Viitorul Centru de Coordonare a Intervenţilor  din judeţul Bacău este o investiţie de câteva milioane de euro. Va fi realizată o clădire, care va cuprinde spaţii de odihnă pentru personalul care va asigura permanenţa, o sală de sport, helioport pentru elicopterele care vor fi aduse la Bacău. „Clădirea va fi de p+2. Va avea un dispecerat propriu şi dotări de ultimă generaţie. Este o investiţie foarte mare, dar necesară în cazul unor dezastre şi calamităţi de mari proporţii. Ministerul de Interne a dat deja terenul, care a intrat în domeniul public al municipiului Bacău“, a precizat căpitanul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al pompierilor băcăuani.

Viceprimarul Ilie Bârzu afirmă că se fac primii paşi şi că de la bugetul local  s-au dat 120 de mii de lei. „Au fost alocaţi bani pentru studii de fezabilitate“, a spus viceprimarul băcăuan.

Pe 20 octombrie 2010, secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a venit în Bacău să vadă cum merg „lucrările“ la Centrul SMURD. Executivul Primăriei Bacău a promis că din 2011 vor începe investiţiile la acest obiectiv foarte necesar. Investiţia a fost amânată an de an, din lipsă de interes. Atât primarul Bacăului, cât şi majoritatea liberală din Consiliul Local nu au iniţiat niciun proiect pentru demararea investiţiei. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite