Ce temperaturi se vor înregistra, joi, la Bacău. Caniculă în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică valabilă pentru joi, 29 iunie. Bacăul este pe hartă sub cod galben, dar judeţele din sud-vestul ţării sunt sub avertizare de cod portocaliu. Temperaturile în toată ţara vor fi între 34 şi 37 de grade, pe alocuri şi mai ridicate, putând ajunge până la 40 de grade Celsius.

Meteorologii anunţă caniculă pentru joi, 29 iunie. Vvalul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. „Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice“, se precizează în anunţul meteorologilor, valabil şi pentru judeţul Bacău.
În judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite