Bonă prinsă în flagrant cu sutienul împănat cu 16.000 de lei, pe care-i furase de la familia care o angajase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bona lucra de câteva luni la familia păgubită FOTO Ştirile ProTV
Bona lucra de câteva luni la familia păgubită FOTO Ştirile ProTV

O femeie de 33 ani din judeţul Neamţ a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bacău pentru un furt comis la familia unde lucra ca bonă.

Sentinţa instanţei vine la trei ani de la comiterea furtului. Divorţată şi fără loc de muncă,  Andreea s-a angajat ca bonă la o familie înstărită din Piatra Neamţ pentru a avea grijă de cei trei copii. Avea experienţă în creşterea celor mici, ea însăşi fiind mama a doi copii. La scurt timp după angajare, femeia avea să descopere o mică comoară ascunsă într-un geamantan. 

Familia respectivă intenţiona să cumpere o casă şi un cumnat se oferise să îi împrumute cu 250.000 de lei. Au depozitat banii într-o pungă, pe care au închis-o într-un geamantan amplasat în colţul sufrageriei, geamantan care nu se afla la vedere, fiind acoperit şi cu diverse obiecte şi jocuri ale copiilor, pentru a nu atrage atenţia. După mai multe luni de căutări, nemullţumiţi că nu găsesc imobilul dorit, cei doi soţi au decis să renunţe pentru moment la achiziţie, astfel că au hotărât să restituie banii împrumutaţi. 

„Persoana vătămată a relatat că, în data de 24.12.2017, întrucât nu au reuşit să achiziţioneze o casă, s-au decis să restituie suma de bani împrumutată, sens în care s-au deplasat la locuinţa fratelui său, iar în momentul în care au numărat banii, au constatat că lipseşte suma de 46.000 lei, din cei 250.000 lei fiind găsiţi doar 204.000 lei. Aceasta a susţinut că până în data de 24.12.2017 nu a mai deschis geamantanul, acesta fiind şi motivul pentru care au constatat lipsa banilor de-abia în momentul în care au vrut să-i restituie”, au precizat anchetatorii în actul de sesizare al instanţei. 

Deoarece în perioada septembrie 2017 - decembrie 2017 în locuinţă nu au intrat alte persoane în afara bunicilor, copiilor şi bona, aceasta din urmă venind zilnic şi rămânând deseori singură în apartament, cei doi soţi au ajuns la concluzia că doar bona ar fi putut sustrage această sumă, motiv pentru care au sesizat organele de poliţie, care au organizat un flagrant.

Poliţiştii au organizat o capcană pentru a prinde bona în flagrant, folosind 1.227 de bancnote de 200 de lei, pe care le-au marcat cu substanţă specială fluorescentă cu menţiunea “FURT 15 01 2018”.

După realizarea activităţii procedurale, toate bancnotele marcate au fost introduse în geamantan, acesta fiind plasat la locuinţa persoanei vătămate în acelaşi loc cunoscut şi de bonă.

Rămasă singură cu copiii, bona a sustras din geamantan 80 de bancnote de 200 de lei pe care le-a ascuns în sutien. Scena a fost surprinsă şi de camera de supraveghere montată în sufragerie. În imagini se observă cum bona acţiona fără semne de îndoială, modul de acţiune confirmând că avea o deprindere deja formată de a sustrage bani din acelaşi loc.

În jurul orei 13.00, după finalizarea zilei de muncă, bona a plecat acasă. În scara blocului a fost întâmpinată de poliţişti. Aceştia au întrebat-o dacă deţine bani asupra sa, însă femeia a scos 140 de lei din buzunar, susţinând că aceia erau singurii bani. Cu ocazia controlului corporal, anchetatorii au găsit în sutienul bonei 16.000 de lei. Iniţial femeia a declarat că banii erau ai bunicii ei şi că i-ar fi dat să-i depună la o bancă. A negat că ar fi sustras din geamantanului familiei. 

Ulterior, pusă în faţa probelor, femeia a recunoscut că a luat banii, însă a motivat că de fapt aceştia reprezentau contravaloarea serviciilor de bonă, motivând că şi-a insuţit banii deoarece soţii nu i-ar fi dat decât 700 de lei de la angajare. In primă fază, bona a declarat că se înţelesese la un salariu de 700 de lei pe lună, însă după câteva luni a revenit şi a declarat că de fapt se înţelesese la un salariu de 1.700 de lei pe lună.

Ea a neagat că ar fi sustras alte sume, anterior flagrantului, susţinând că de fapt banii ar fi fost cheltuiţi de mama copiilor pe haine şi bijuterii de lux comandate online. În realitate, în urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că mama copiilor realizase comenzi online însă valoarea lor era modică. 

Găsită vinovată pentru furt calificat, bona a fost condamnată la 5.400 de lei amendă penală, sumă transformată în 180 de zile de închisoare în caz de neachitare. Sentinţa este definitivă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Reacţia violentă a unui jandarm filmat fără mască în misiune. Victima: „De ce mă loviţi? Ruşine să vă fie!“

 

Arestare în cazul din Borca, unul care a iscat o revoltă etnică şi anchete pentru incitare la ură şi discriminare

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite