Bărbatul căruia explozia de la Asău i-a distrus palmele respiră singur. Victima se află în continuare la Terapie Intensivă

0
0

Explozia s-a produs după ce un bărbat a găsit un proiectil şi a încercat să-l deschidă, lovindu-l de lama unui utilaj forestier. În urma deflagraţiei, un bărbat de 26 de ani a murit şi alţi doi, în vârstă de 28 şi 26 de ani, au suferit răni multiple.

Bărbatul internat la Iaşi după ce s-a rănit grav în urma exploziei din comuna Asău, judeţul Bacău, este internat în stare stabilă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Pacientul în vârstă de 28 de ani, vătămat după explozia unui proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial, este supravegheat în continuare în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului, dar respiră fără ajutorul aparatelor.

Potrivit medicilor, starea bărbatului s-a îmbunătăţit în comparaţie cu primele două zile în care a fost supravegheat în secţia ATI, intubat şi ventilat mecanic. Miercuri, 30 mai, bolnavul a fost detubat, dar a rămas în continuare sub monitorizare pe aceeaşi secţie. „Pacientul este tot în ATI. A fost detubat, este în stare stabilă, monitorizat în continuare de specialiştii noştri”, a subliniat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”.

„O persoană a lovit proiectilul de lama unui utilaj forestier”

Bărbatul s-a rănit grav în urma unei explozii care s-a produs luni, 28 mai, într-o pădure din comuna Asău, judeţul Bacău, acolo unde cinci bărbaţi lucrau la o exploataţie forestieră. „Evenimentul s-a produs în jurul orei 17.55. Într-o zonă împădurită a avut loc explozia unui proiectil de 75 mm provenit din timpul conflictelor militare din cel de-Al Doilea Război Mondial. În zona respectivă se aflau cinci persoane, una dintre ele a găsit proiectilul, a încercat să-l deschidă şi l-a lovit de lama unui utilaj forestier. Evenimentul s-a soldat cu decesul unei persoane de 26 de ani şi cu rănirea altor două”, a explicat Cătălina Creţu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău, pentru „Adevărul”.

Potrivit IPJ Bacău, în urma exploziei s-a deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Conform medicilor, bărbatul internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi este monitorizat în secţia ATI, intubat şi ventilat mecanic. Victima a fost operată în echipă multidisciplinară, de chirurgi de chirurgie generală, chirurgie vasculară şi de chirurgie plastică.

În urma exploziei, bărbatul de 28 de ani a rămas fără palma de la mâna stângă şi a fost rănit grav la mâna dreaptă. „Pacientul se află internat cu prognostic rezervat, cu supraveghere în ATI. A fost operat de chirurgie, de chirurgie plastică, de chirurgie vasculară. În timpul exploziei, bărbatul a suferit o amputaţie de mână stângă, care nu mai exista pentru că a fost distrusă în mici fragmente, iar la mâna dreaptă s-a salvat parţial palma şi parţial degetele. Pacientul mai prezenta şi interesare de venă femurală şi traumatism ocular”, a precizat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”. 

Citeşte şi:

Tâmpenia din pădure care i-a curmat viaţa unui bărbat de 26 de ani. „A lovit proiectilul de lama unui utilaj forestier“

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite