Bacău: Ultima hoţie: se fură şi proviziile pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de băcăuani au fost prinşi în ultimele zile în timp ce-şi făceau plinul cu borcane cu zacuscă din cămările străine. Tot la capitolul „furturi de sezon“ se încadrează şi hoţii de lemne, care dau iama în ultimele săptămâni prin păduri.

Odată cu apropierea sezonului rece, hoţii băcăuani s-au reprofilat şi-şi fac plinul cu provizii pentru iarnă. Sub scuza sărăciei, un bărbat din comuna Odobeşti a fost prins zilele trecute chiar în timp ce era la „cumpărături“ în boxa unui băcăuan de pe strada Radu Negru.

Bărbatul pusese ochii pe mai multe borcane cu dulceaţă şi zacuscă, însă a căzut la timp în plasa oamenilor legii. „Intrase în boxa de la subsolul blocului, unde proprietarul depozitase provizii pentru iarnă. În cazurile de acest gen prejudiciul este recuperat, iar infractorii se aleg cu dosar penal pentru furt calificat“, a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău.

Sătenii, campioni la furat lemne

Tot la categoria „furturi de sezon“ se încadrează şi hoţii de lemne, care au început deja să-şi facă aprovizionarea pentru iarnă din păduri. Campioni la acest capitol sunt băcăuanii de la ţară.

Zilele trecute, în timpul unei acţiuni organizate la nivelul întregului judeţ, poliţiştii au prins nu mai puţin de 22 de oameni care furaseră lemne. De la aceştia au fost recuperaţi aproape 100 de metri cubi de cherestea, iar hoţii au fost amendaţi, în total, cu 46.300 de lei. Oamenii legii mai susţin că anul acesta, pe fondul crizei care a afectat mulţi oameni, a crescut  numărul furturilor alimentare.

Trei băcăuance cu vârste între 40 şi 50 de ani, angajate la un magazin, au fost prinse săptămâna trecută în timp ce plecau acasă cu 12 kilograme de carne sustrase din galantare.

Copiii, inventivi când fură bani

Nici copiii nu se lasă mai prejos când vine vorba să facă rost de bani de buzunar.

Poliţiştii susţin că minorii sunt chiar mai ingenioşi decât adulţii când pun la cale o hoţie. Luna trecută, trei adolescenţi cu vârste între 15 şi 17 ani au furat geanta unei băcăuance din Târgu Ocna, chiar în timp ce femeia era soacră mare la o nuntă. 

„După ce au sustras geanta, minorii au mers în curtea unei biserici, unde şi-au împărtit cei 800 lei găsiţi. Au aruncat poşeta fără să observe că, într-un buzunar separat, mai erau încă 10.200 lei şi actele de identitate ale victimei“, a mai spus Narcisa Butnaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite