Bacău: Sinistrații de pe Martir Horia ”mituiți” de E.On Gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană a pus geamuri și a reparat mașinile sinistraților ca să nu depună plângere la Parchet. Ca să fie siguri că nu va ajunge cu dosarul în instanță, E.On Gaz i-a pus pe oameni să semneze că nu mai au nicio pretenție pe viitor.

Peste 40 de familii care au suferit daune în urma exploziei care a avut loc la blocul de pe strada Martir Horia au primit despăgubiri din partea E.On Gaz. Sumele sunt între 200 și 6.000 de lei, în funcție de daunele suferite de fiecare familie de pe urma deflagrației.

În schimbul ajutorului primit, oamenii susțin că au fost puși să semneze că nu vor mai depune plângere la Parchet . "Gestul" făcut de E.On Gaz vine înainte ca instanța de judecată să stabilească vinovatul.

Banii oferiți "cadou" de compania germană reprezintă contravaloarea geamurilor sparte și a mașinilor avariate în timpul exploziei.  "Compania a oferit bani, ca să nu ajungă dosarul în instanță. S-au plătit geamurile sparte și mașinile avariate din parcările dintre blocuri care necesitau vopsire. La final ne-au pus să semnăm că nu facem vreo plângere la Parchet. Toți am semnat așa ceva!", a afirmat Albert Zaharia, un locatar de la un bloc  vecin cu cel care a explodat.

Deoarece omul este proprietarul unei școli de șoferi și suma pretinsă de el este mult mai mare, E.On Gaz i-a solicitat un răgaz de câteva zile până la achitarea sumei. "Eu am avut daună totală. În plus, am calculat și câți bani pierd pentru că nu mai pot face ore de condus cu elevii. Am cerut 40.000 de lei. Le-am spus că, dacă nu îmi dau suma solicitată, voi depune plângere pentru prejudiciul creat. Mi-au spus să mai aștept puțin, că se rezolvă", a mai adăugat  Zaharia.  

"E un gest umanitar!"

În replică, conducerea E.On Gaz afirmă că acordarea sumelor de bani către sinistrați nu reprezintă nici pe departe o recunoaștere indirectă a vreunei culpe, ci este doar un simplu gest umanitar pus pe seama temperaturilor scăzute. "Dacă oamenii aceia au rămas fără mașini și cu casele devastate în plină iarnă compania noastră a considerat că acordarea acestor bani reprezintă un gest frumos. Noi nu ne considerăm deloc vinovați. La finalizarea anchetei se va decide acest lucru", a declarat Cornelui Zaiț, purtător de cuvânt al E.On Gaz.

Dosarul în care se cercetează cine se face vinovat de explozia din centru municipiului de la sfârșitul anului trecut se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Ancheta se află în plină desfășurare și deocamdată nu se știe dacă dosarul va fi trimis către instanța de judecată.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite