Bacău: Primarul din Sascut invită sătenii să-l asiste la semnat acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Cristinel Bostan a întocmit liste cu toate persoanele din comună dornice să-l „secondeze" la munca administrativă. Ideea i-a venit în urmă cu o săptămână și până acum mai bine de zece săteni au stat în biroul primarului pe parcursul întregului program.

Cristinel Bostan, primarul comunei Sascut, vrea cu tot dinadinsul să le arate sătenilor evenimentele cu care se confruntă un ales local. De aceea el a decis ca zilnic, orice sătean dornic să învețe muncă administrativă să stea în biroul său, să vadă pe propria-i piele cu ce fel de probleme se confruntă un primar.

Astfel, de câteva zile la secretariatul Primăriei Sascut s-au întocmit liste cu zeci de săteni care își așteaptă rândul la „secondarea" primarului Bostan. „Am dat anunț și la televiziunea locală, am pus afișe pe ușă şi oricine vrea să să vadă cum lucrez eu este bine venit. Am numit această inițiativă «Primar pentru o zi». Oamenii sunt curioși și vor să vadă cum lucrează un primar, în schimb mulți sunt sfioși că nu vor să deranjeze", a afirmat primarul comunei.

Vor să tragă cu urechea în timpul audiențelor

Cei mai mulți dintre săteni se înghesuie să stea în biroul edilului între orele 9.00 - 12.00, când au loc audiențele.

Aici e o problemă, deoarece unii săteni vor să vorbească cu mine între patru ochi. De aceea, îl invit pe «secundul» meu să iasă câteva minute afară, deoarece persoana înscrisă la audiențe vrea intimitate", a mai adăugat edilul comunei Sascut. Gheorghe Leonte (50 de ani), localnic din Sascut - Târg afirmă că tot ceea ce a văzut într-o zi în biroul edilului este de neuitat.

Marea mea curiozitate era să văd cu se se confruntă consătenii mei. Mi-am dat seama că este greu pentru primar, deoarece trebuie să le rezolve  toate problemele. Abia acuma mi-am dat seama că este greu să muncești cu omul. Eu, unul, nu aș fi în stare de așa ceva! Nu m-aș face primar niciodată!", a concluzionat Gheorghe Leonte.

Și Viorel Dobrea (38 de ani) din satul Berești a fost mulțumit de întâlnirea cu primarul în timpul programului. „M-am simțit în cabinetul primarului exact ca la mine acasă. Am văzut o grămadă de lume care vine cu probleme reale și pleacă cu ele rezolvate. Aș vrea să mai particip și într-o altă zi și să asist la discuțiile primarului cu sătenii", a afirmat Viorel Dobrea.

CITAT

Cristinel Bostan - PRIMAR SASCUT

Suntem o țară liberă și totul trebuie să fie transparent! Nu am nimic de ascuns, de aceea am deschis ușa tuturor oamenilor care vor să vadă ce înseamnă munca administrativă"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite