Bacău: Pompierii, pregătiți să înlocuiască apa murdară cu apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de dezastre şi epidemii din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Bacău a stabilit un plan de măsuri care să prevină îmbolnăvirea populației din cauza apei murdare.

Buletinul de analiză care atestă calitatea apei, emis de Direcția de Sănătate Publică, va face în fiecare zi turul instituțiilor pentru ca cei abilitați să poată interveni în timp util.

În același timp s-a extins și zona de recoltare a probelor de la robinete.

Se vor stabili alte puncte de prelevare care să acopere întreaga suprafață de furnizare a apei potabile pe raza municipiului Bacău. Prefectura a solicitat în scris Companiei Regionale de Apă contractul de prestării servicii privind furnizarea apei în municipiu", ne-a declarat Nicoleta Zărnescu, directorul de cancelarie al prefecturii.

Probe negative la DSP

Și pentru ca mâlul de la robinete să nu-i mai ia prin surprindere s-a stabilit ca pompierii să asigure opt puncte cu cisterne pline cu apă potabilă și menajeră de unde populația să se poată aproviziona în caz de nevoie.

Aceste puncte vor fi asigurate de către personal al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău precum şi de alte instituţii în cartierul URA - Piaţa Aviatori, Gara Bacău, strada Ştefan cel Mare - parcare supermarket, cartier CFR, Piaţa Nord, Piaţa Sud, strada Milcov - parcare supermarket, strada Milcov, la bazar", ne-a spus lt. Andrei Grecu, ofițerul de presă al ISUJ Bacău.

Oficialii de la Direcția de Sănătate Publică au confirmat că în ultima săptămână, peste 20 de probe au ieșit negative, iar apa a fost declarată nepotabilă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite