Bacău: Ionuț Cășuneanu, absolvent ajutat de referate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii inculpați de la Colegiul Economic „Ion Ghica" din Bacău, acuzați că au măsluit catalogul pentru ca Ionuț Cășuneanu, fiul regelui asfaltului, să promoveze liceul și-au mai îmblânzit declarațiile date în fața judecătorilor.

Dacă în urmă cu mai bine de un an ei au declarat în fața procurorilor și polițiștilor că au fost constrânși de directorul Ovidiu Cojocaru să încheie favorabil situația școlară a elevului, acum afirmă că nu au încălcat cu nimic regulamentul școlar. Ei au spus în fața instanței că notele puse în perioada în care Ionuț nu era la școală se datorează faptului că proveneau din evaluarea referatelor.

Ionuț Cășuneanu a fost evaluat mai mult prin referate. De aceea, nota era pusă în momentul terminării de corectat a lucrărilor. Este posibil ca, atunci, elevul să nu fie în școală", a declarat Liviu Ghioc, avocatul a doi dintre inculpați.

În regulamentul școlar nu se explică exact dacă data din catalog, când trebuie pusă nota, este aceea când s-a dat lucrarea de control sau referatul, sau data când a fost corectată", a mai adăugat avocatul Ghioc. Alți colegi de-ai săi sunt de părere că o serie de note au fost puse după o evaluare care a constat în mai multe ascultări la oral.

Se știe că mulți profesori își trec în caietele lor o notă și după mai multe astfel de evaluări mărunte, se trece în catalog definitiv o notă finală. S-a întâmplat de mai multe ori, ca atunci când s-a înscris nota în catalog, Cășuneanu să nu fie prezent la ore", a afirmat Nicu Baba, un alt avocat al unor profesori inculpaţi. 

Fostul director de la Economic s-a îmbogăţit din 2008

Ovidiu Relu Cojocaru (foto), fostul director de la Liceul Economic, cel acuzat de procurori că a cerut  profesorilor să-l ajute pe Ionuţ Căşuneanu să promoveze, s-a îmbogăţit după anul 2008. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, acesta a cumpărat în 2008 în comuna Hemeiuş, sat Andrieşeni, 1.152 de metri pătraţi de teren.

image

Valoarea impozabilă a terenului este de 165.000 de lei. Pe acelaşi teren de pe Aleea Generalilor, Cojocaru a început să construiască o vilă impunătoare.

În 2008, Cojocaru a candidat la Camera Deputaţilor. În perioada 2007 - 2009, el a fost numit Inspector Şcolar General.

Tot în 2008, şi-a cumpărat şi maşină, o Mazda CX 7 în valoare de 30.000 de euro, pe care a achitat cash.

În acelaşi an, Cojocaru a contractat şi un credit de 53.000 de euro. Familia fostului director de la Economic mai deţine un  Opel Vectra, un apartament în Bacău şi o garsonieră în Bucureşti.

Potrivit declaraţiei de avere din 2009, când Cojocaru era şi consilier judeţean şi şef al IŞJ Bacău, acesta a câştigat peste 36.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite