Bacău: Icoana făcătoare de minuni a ajuns la Biserica Precista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini a fost adusă ieri dimineață de la Mănăstirea Neamț și depusă în Biserica Precista din Bacău. Zeci de credincioși au venit să se închine la ea încă de la primele ore ale dimineții.

Zeci de băcăuani au participat la o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți după care s-au închinat pe rând la obiectul sfânt.

"A devenit deja o tradiție ca icoana făcătoare de minuni de la Neamț să fie adusă în Bacău cu prilejul hramului bisericii Precista. Astfel, le facem o bucurie credincioșilor care nu au posibilitatea să ajungă la Mănăstirea Neamț pentru a se închina", ne-a spus Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Credincioșii care s-au închinat astăzi la icoană au plecat acasă mai împăcați. "Mă așteptam ca și în acest an să fie adusă icoana la biserica Precista. Mă simt bine când mă închin la Icoana Maicii Domnului și am simțit de fiecare dată că m-a ajutat. Am așteptat jumătate de oră până mi-a venit rândul, dar eram dispusă să aștept și câteva ore", ne-a zis Raluca Ghinescu, o băcăuancă de 31 de ani.

Organizatorii se așteptau să fie aglomerat. "Vin credincioși din Comănești, Moinești, Dărmănești și din comune să se închine și să se reculeagă la icoană. Va fi aglomerat până în ultima zi, dar am vrea ca enoriașii să nu se înghesuie și să fie disciplinați", a conchis Gherasim.

Prin această icoană, ni se aduce în fața ochilor o minune săvârșită în secolul VIII, când Sfântului Ioan Damaschin i s-a lipit mâna la loc în chip minunat, după ce i-a fost tăiată pentru că a combătut pe cei care luptau contra sfintelor icoane.

Icoana făcătoare de minuni va rămâne în Bacău până duminică, 15 august.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite