Bacău: Alegeri tensionate la PSD. Urmăriţi ce se întâmplă, în timp real (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fieful PSD s-a mutat, în a doua parte a zilei, la Sala Ateneu, pentru alegerea viitorului preşedinte al organizaţiei.

ORA 19.31 Viorel Hrebenciuc a fost ales în unanimitate lider al PSD Bacău. La conferinţa de alegeri au luat parte în jur de 350 de social-democraţi.

ORA 19.30: Viorel Hrebenciuc, preşedintele organizaţiei judeţene PSD, spune că nu a pierdut niciodată oamenii şi că a încercat să-i păstreze în organizaţie. „La nivel judeţean, suntem întotdeauna peste media partidului. Bacăul nu este un judeţ simplu. Trebuie să atingem 51 la sută, dar este posibil să realizăm şi 53 la sută. Electoratul nostru s-a schimbat mult şi trebuie să câştigăm de-acum încolo bătălia şi pe internet. PD-L este în cădere liberă atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Băsescu a venit la Săuceşti ca să recâştige încrederea oamenilor. Acum PSD are 40 la sută, dar trebuie o mobilizare exemplară. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile prezidenţiale în 2014", a spus Hrebenciuc.

ORA 18.45. Prezent la Bacău, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie,  l-a lăudat din greu pe Viorel Hrebenciuc. „Eu sunt mândru că sunt coleg şi prieten cu Viorel Hrebenciuc. Poate la început nu l-am înţeles, poate nu aveam nici experienţă sau eram invidios şi de multe ori nici nu eram de acord cu el. Acum sunt mândru de tot ce am învăţat de la Hrebenciuc şi nu mi-e ruşine să o recunosc”, a spus Vanghelie.

Vanghelie a profitat de ocazie pentru a relua metafora cu Moş Crăciun, pe care a folosit-o şi în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a liderului de la PSD Ilfov. „Eu recunosc că mă mişc şi că mă întâlnesc cu Moş Crăciun. Acel Moş Crăciun care l-a făcut pe Traian Băsescu preşedintele României. Şi mi-a zis mie Moş Crăciun la ureche când mă plimbam prin Cişmigiu că îi pare rău şi că vrea să-l trimită pe Băsescu acasă. Eu aştept să-mi aducă Moş Crăciun un asemenea dar şi mă gândesc oare când mi-l aduce. Că am ajuns să nu mai am încredere nici în Moş Crăciun”, le-a povestit Vanghelie celor prezenţi. Liderul PSD Bucureşti a afirmat, în campanie, că Moş Crăciun a fost cel care i-a dat dosare despre unele persoane publice.

Deranjat de relatările presei potrivit cărora nu a putut pronunţa corect iniţialele UNPR, Vanghelie a ţinut să dea un drept la replică. “Să ştiţi că Vanghelie nu se încurcă sau se încurcă când vrea el. Când nu vreau, spun că sunt obosit. Nu sunt obosit, spun că am zis în spaniolă. Cuvintele mele nu sunt din dicţionarul român-englez şi nici din cel român-frncez, ci sunt din dicţionarul oamenilor de rând. Al oamenilor care atunci când deschid frigiderul văd că e gol”, a lămurit situaţia şeful de la PSD Bucureşti. 

ORA 18.00: Titus Corlăţean le-a spus social democraţilor prezenţi la Bacău că partidul trebuie să revină la guvernare. „Guvernarea este epuizată. E  dominată de corupţie şi moralitate. Sunt lucruri care afectează interesele României. E tot mai greu să promovezi interesele unei ţări în faţa străinilor, deoarece aceştia nu tolerează puterea de la Bucureşti. Este o necesitate de a veni la guvernare“, a spus liderul social democrat.

ORA 17.45: Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, este convinsă că singurul candidat al alegerilor va ieşi preşedinte. „Sper că ştiţi să acordaţi votul, însă pot să-l felicit de pe acum pe domnul Victor Hrebenciuc. În plus, salut cele două universităţi care au crescut frumos la Bacău. Sunt într-o competiţie, nu într-o confruntare“, a declarat Andronescu.

ORA 17.30: Victor Ponta, preşedintele partidului, a vorbit despre trădare. „Nu-mi plac trădătorii. Nici ai lor, nici ai noştri. Aveţi la Bacăul unul Berca (n.r.-senator fost PNL, actual preşedinte PD-L Bacău), care a reuşit să-i trădeze pe toţi“, a spus şeful PSD de la prezidiu.

UPDATE ORA 17.00: În urmă cu câteva minute, la conferința județeană de alegeri a sosit Viorel Hrebenciuc, unicul candidat la funcția de președinte al organizației județene. Înaintea începerii ședinței Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, a declarat: "Sper să iasă o echipă care să aducă organizația PSD Bacău între primele zece la nivel național. Acesta este obiectivul nostru. Vreau o echipă".

Benea: "Scripăț și Berca să se întoarcă din concediul exotic din Creta !"

Totodată, el i-a atacat în termeni duri pe subprefectul de Bacău, Constantin Scripăț și pe senatorul Gabriel Berca. "Acum, când o parte din Bacău este invadat de ape, cei doi s-au găsit să plece în vacanță în Creta. Îi aștept să vină și să intre și ei în problemele sinistraților. Sunt dezamăgit. Au tăiat numărul de paturi din spital, au schimbat prefectul în timpul inundațiilor, au plecat în concedii exotice. Oare ce mai urmează ?", a spus Dragoș Benea.

UPDATE ORA 16.25: La sediul partidului a sosit președintele Victor Ponta. El a convocat o ședință fulger cu cei 35 de primari PSD din județ. La conferința județeană de alegeri sunt așteptați 500 de delegați din localitățile județului. Aceștia vor alege președintele Comitetului Executiv, care va fi format din 180 de membri și care, la rândul său, va decide cei 15 vicepreședinți ai organizației județene. La ședință ește așteptat să sosească în următoarele minute și Viorel Hrebenciuc.

ORA 16.15: Spiritele sunt aprinse, mai ales că în urma unei ședințe de acum câteva zile a Biroului Politic Județean, s-a discutat despre o nouă structură a organizației. Prin urmare, întregul județ va fi împărțit în 15 zone, fiecare cu câte un șef. Astfel, s-a ajuns la concluzia că funcția de președinte executiv nu se mai justifică și că ea va fi desființată.

Situația este încordată, deoarece cei doi candidați la funcția de președinte executiv erau Dragoș Benea, actual președinte al Consiliului Județean, și deputatul Gabriel Vlase, președinte al Comisiei de Control SIE, fost președinte executiv până la această dată.  La sediul partidului este așteptat în acest moment Victor Ponta, președintele PSD.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite