Bacău: 100.000 de lei pentru Festivalul Arlekin și Hramul orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul petrecerilor a fost dat astăzi, în timp ce hramul se va organiza la sfârșitul lunii iunie.

Primăria Bacău pune la bătaie în luna iunie 100.000 de lei pentru a organiza două evenimente cu tradiție în oraș. Primul este Festivalul Arlekin, eveniment dedicat în întregime tuturor copiilor din oraș, iar al doilea este Hramul Bacăului ce se va organiza în perioada 25 - 29 iunie.

Pentru festivalul care a debutat astăzi administrația locală le-a pregătit, celor peste 20.000 de copii care au fost așteptați să ia parte la eveniment, concursuri pe role, biciclete, volei pe plajă, concerte în aer liber susținute de elevi băcăuani dar și o surpriză pentru fanii cântereței Andreea Bălan.

„Festivalul se deschide cu o paradă a costumelor care va porni de la Stadionul Municipal și se va opri în fața Pieței Tricolorului. Acolo cei mici vor fi așteptați de cântăreața Andreea Bălan care, pe lângă faptul că va cânta, le va vorbi copiilor și de riscul consumului de etnobotanice", a spus Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Concursurile și concertele vor avea loc în mai multe locații din oraș, cele mai importante fiind Parcul Cancicov, Insula de Agrement și Piața Tricolorului.

Grosul banilor merge la artiști

 Hramul Bacăului, o altă manifestare de tradiție a orașului, se va organiza de „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" însă, de această dată, cei chemați la distracție vor fi adulții. Chiar dacă nu a definitivat încă lista cu numele celor care vor concerta în cele cinci zile de distracție administrația locală mizează în principal, și în acest an, tot pe prestația artiștilor locali.

„La eveniment vor participa ansambluri, formații și interpreți din municipiul Bacău dar și din țară. Încă suntem în negocieri cu mai multe trupe și nu putem spune cine va veni până nu avem o siguranță", a mai spus Tomescu. Cei mai mulți bani din bugetul alocat celor două evenimente vor merge în acest an către onorariile artiștilor.

Astfel, pentru plata interpreților, soliștilor și ansamblurilor consilierii locali au votat alocarea a 35.000 de lei iar 25.000 de lei vor fi direcționați către fundații, asociații, cluburi și trupe de teatru. Alți 10.000 de lei vor fi folosiți pentru achiziționarea de insigne, stegulețe, cupe și baloane în timp ce, pentru premierea unor concursuri, s-au alocat 5.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite