Angajaţi de la Servicii Energetice Moldova au pichetat sediul Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de salariaţi de la Servicii Energetice Moldova S.A. au plecat în Bucureşti pentru a picheta sediul Guvernului.

Oamenii au mai multe revendicări şi afirmă că acesta este un prim pas spre oprirea definitivă a lucrului.

În primul rând suntem nemulţumiţi de faptul că nu ne-am mai luat salariile de două luni. Apoi am aflat că s-a stabilit deja un plan de reorganizare. Iniţial ni s-a spus că se va reduce 46% din personal, apoi 56%, iar acum am aflat că 66%. Aceasta nu înainte de o reducere cu 27% a salariilor. Mai mult, săptămâna de lucru nu va mai avea pentru noi cinci zile,  ci doar patru. Aceasta în condiţiile în care sunt multe lucrări de efectuat, a declarat inginerul Mihai Balan, preşedintele sindicatului Eletroenergia Univers Moldova.

Servicii Energetice Moldova SA este desprinsă din Electrica în anul 2010 şi, conform protocolului semnat doi ani mai târziu, firma nou înfiinţată a preluat de la firma „mamă” datorii de 113 milioane de lei. Ba mai mult, Servicii Energetice Moldova nu deţine acte de proprietate pe terenurile sau clădirile în care funcţionează.

E lesne de înţeles că dacă aceste spaţii care ne-au fost date doar cu numele nu sunt nici măcat intabulate, noi nu avem cum să le vindem sau să le închiriem, a mai adăugat inginerul Balan.

Alte articole:

UPDATE FOTO VIDEO Dubă cu deţinuţi, implicată într-un accident la Hemeiuş

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Bacău în această lună

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite