Elevi din Franţa vizitează Colegiul "Grigore Antipa" din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

21 de elevi din Franţa vor fi prezenţi în perioada 7-18 mai în judeţul Bacău, pentru a participa la un proiect bilateral.

Tinerii de la Lycée Professionnel Agricole Cahors le Montat se întâlnesc cu elevii şi profesorii de la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, în cadrul proiectului cu finanţare europeană Comenius „Natură şi handicapuri  fără frontiere”, coordonat de profesoara de limba franceză, Diana Ţârdea.

Elevii francezi vor fi prezenţi la ore de curs, stagii de practică la firme partenere ale instituţiei băcăuane, vizite de studii (la Târgu Ocna şi Slănic Moldova), excursii tematice şi alte activităţi extracurriculare.

În cadrul acestor acţiuni, elevii realizează diferite studii, dezbateri, problematizează şi propun soluţii concrete în domeniul amenajării spaţiilor publice pentru primirea persoanelor în situaţie de handicap. În proiect sunt implicaţi nu doar elevii participanţi la mobilităţi, ci toţi elevii celor două instituţii partenere precum şi comunitatea locală, a declarat profesoara Diana Ţârdea.

Aceasta este a doua etapă a proiectului, în valoare totală de 24.000 de euro, finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Acesta este primul proiect obţinut pe aceasta axă la Colegiul„Grigore Antipa” Bacău. Următoarele etape se vor derula în Franţa, în luna octombrie 2013, respectiv mai 2014.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite