Agenția Județeană de Mediu Bacău se desființează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituția va fi absorbită de Agenția Regională de Protecție a Mediului (ARPM) Bacău. Decizia a fost luată în ședința de Guvern din 25 august, când ministrul mediului, Lazlo Borbely, a propus ca în județele în care există Agenții Regionale, cele județene să se desființeze.

Procedura de comasare a celor două instituții a început deja și se lucrează la noua organigramă, în care nu toți angajații își vor mai găsi locul. "Vor fi reduse masiv numărul posturilor de conducere, dar se va proceda și la reducere de personal. În jur de 14 persoane, din cei 80 de salariați ai celor două instituții, vor fi disponibilizate. Prin această comasare se dorește crearea unei structuri mai eficiente", ne-a declarat Iulian Movilă, director ARPM Bacău.

Angajații vor fi testați

Cele mai afectate vor fi serviciile financiar- contabil, juridic și cel de resurse-umane, unde numărul posturilor vor fi reduse aproape la jumătate. "Nu am primit încă procedura de comasare, dar, din câte am înțeles, va avea loc în perioada imediat următoare. Ceea ce se știe la ora actuală este faptul că departajarea angajaților se va face prin concurs, iar examenul se va susține la Agenția Națională de Mediu", ne-a spus Paul Toderică, director Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Bacău.

Noua instituție, va fi condusă de doi directori și va avea doar patru șefi de servicii, în loc de opt câți erau până acum, iar sediul va fi pe strada Oituz, nr. 23. Agenția Regională Bacău s-a înființat în urmă cu șase ani și are răspundere pe Regiunea Nord - Est.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite