Acţiuni de prevenire a infracţiunilor în rândul elevilor navetişti

0
0

În perioada octombrie – decembrie, poliţiştii vor instrui peste 600 de elevi navetişti de clasa a IX-a, din cinci unităţi de învăţământ din municipiul Bacău, pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi traficului de persoane şi respectarea regulilor de circulaţie rutieră.

În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău desfăşoară activităţi circumscrise Prevenirii delincvenţei juvenile, componentă a Priorităţii Naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”.

Campania „Elevi în siguranţă” este adresată elevilor navetişti din clasele a IX-a din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Bacău. Prima activitate s-a desfăşurat miercuri, 2 octombrie, pentru elevii din cadrul Liceului Tehnologic “Petru Rareş” din Bacău.

Peste 100 de elevi au fost instruiţi de poliţişti în ceea ce priveşte parcurgerea în fiecare zi a drumului din localităţile de domiciliu până şi de la şcoală. Modalitatea de folosire a mijloacelor de transport, respectarea regulilor de circulaţie, prevenirea infracţiunilor de furt sau de tâlhărie, dar şi a traficului de fiinţe umane au fost doar câteva dintre temele dezbătute, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Scopul campaniei este de a reduce riscul de implicare a elevilor de clasa a IX-a, care fac naveta, în acte de violenţă şi evitarea victimizării acestora.

Alte articole:

Amenzi de peste 100.000 de lei date de poliţiştii băcăuani în weekend

Ministrul Justiţiei a deschis anul universitar pentru agenţii de penitenciare din Târgu Ocna

VIDEO Cum reacţionează băcăuanii în cazul unei tâlhării

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite