136 de băcăuani sunt și șoferi, și nevăzători !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia județeană de evaluare a persoanelor cu handicap Bacău a transmis Poliției Rutiere o listă cu 136 de persoane care, deși dețin certificate de nevăzători, au și permis de conducere. Câteva dintre aceste persoane au predat deja permisul, iar Poliția Rutieră efectuează verificări și în trafic, pentru depistarea celorlalți șoferi aflați în această situație.

Polițiștii au luat legătura cu "nevăzătorii" care au permis de conducere, după ce Comisia judeţeana de evaluare a persoanelor cu handicap a sesizat Poliţia Rutieră şi a solicitat o verificare a persoanelor care deţin certificate de handicap în judeţ. A rezultat că nu mai puțin de 136 de persoane cu certificat de nevăzător se află și în rândul conducătorilor auto.  Cel mai probabil, medicii care au eliberat certificatele de nevăzător persoanelor care nu aveau de fapt astfel de probleme vor fi supuși de către autorități unor controale, pentru a se stabili cum a fost posibil să elibereze certificatele de nevăzător. În ceea ce privește permisele de conducere, unele dintre acestea au fost deja reținute de Poliția Rutieră.

"Avem o listă cu 136 de persoane care, după ce au obținut permisul, au avut probleme cu vederea și au obținut și certificat de nevăzător. Cazul este în lucru la Poliția Rutieră, iar unele dintre persoanele de pe listă au venit deja și au predat permisul de conducere. Dacă în următoarea perioadă vor veni la noi și vor atesta cu certificat medico-legal că în urma unor proceduri medicale și-au redobândit abilitatea de a vedea, își vor primi înapoi permisul de conducere", a declarat, pentru Adevărul de Seară, comisarul Valerica Manole, de la Inspectoratul de Poliție Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite