12 spectacole gratuite la Zilele Porţilor Deschise de la Teatrul Municipal „Bacovia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii teatrului pot vedea la Bacău 12 spectacole gratuite de Zilele Porţilor Deschide la Teatrul Municipal Bacovia
Iubitorii teatrului pot vedea la Bacău 12 spectacole gratuite de Zilele Porţilor Deschide la Teatrul Municipal Bacovia

În perioada 7 – 10 mai are loc prima ediţie a „Zilelor Porţilor Deschise la Teatrul Municipal Bacovia“. Evenimentul a fost iniţiat şi coordonat de noul director al teatrului băcăuan, Anca Sigartău. Accesul la spectacole va fi gratuit.

În programul evenimentului „Zilele Porţilor Deschise la Teatrul Municipal «Bacovia»” vor fi reprezentate pe scena băcăuană atât spectacole de la Secţia Dramă, cât şi de la Secţia de Animaţie. Este vorba de  „Unchiul Vanea”, de Anton Pavlovici Cehov,  în regia Luminiţei Ţîcu (Chişinău), „Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Gheorghe Balint, "Vârciorova. Carantină", de Matei Millo şi Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, “Regele mincinoşilor”, un spectacol de Gheorghe Balint, „Opt femei sublime”, de Robert Thomas, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga,  "Valentine's Day în familie", de Sergiu Vâlcu, în regia lui Adrian Găzdaru,  “Nora”, de Henrik Ibsen, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, “Piatra din casă”, după Vasile Alecsandri, în regia Firuţei Apetrei, "Călin (povestea modernă)", de Hannah Wolf şi Horia Suru, după Franz Xaver Kroetz şi Mihai Eminescu, în regia lui Horia Suru, „Prâslea cel voinic... la minte”, după Petre Ispirescu, adaptarea şi regia – Cornelius Pavaloi, „Procesul”, de Franz Kafka, un spectacol de Geirun Ţino (Viena), şi „Nunta lui Figaro”, de Beaumarchais, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga.

Programul „Zilele Porţilor Deschise la Teatrul Municipal «Bacovia»” inaugurează seria evenimentelor cu intrare liberă şi se doreşte a fi un nou start pentru atragerea publicului băcăuan, şi nu numai, la teatru.
„Vor fi prezenţi în aceste zile în Bacău, la spectacolele noastre, mari regizori ai scenei de teatru, pentru a cunoaşte trupa, în vederea unor viitoare colaborări. De asemenea, invit şi tineri actori din întreaga ţară, pe care îi aşteptăm apoi cu propuneri de proiecte independente. «Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Municipal «Bacovia» este un prim pas către un dialog permanent pe care dorim să îl avem cu nume importante ale lumii teatrale româneşti şi internaţionale, cu instituţiile de cultură şi de învăţământ teatral din ţară dar şi cu tinerii actori, care, pe viitor, ar putea face parte din trupa artistică a Teatrului din Bacău şi, bineînţeles, cu publicul nostru”, a motivat actriţa Anca Sigartău, noul manager al Teatrului Municipal „Bacovia”, iniţiatoarea programului Zilele Porţilor Deschise.


 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite