Vicii & Delicii, târg de vinuri şi salon gastronomic la începutul lunii octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expo Arad Internaţional organizează, în perioada 7-8 octombrie, Târgul Vicii & Delicii. Organizatorii spun că acest târg s-a născut din dorinţa unor oameni care fac parte din marea familie a iubitorilor de vinuri.

 Vicii şi Delicii îl va avea alături şi pe Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri din România şi un atreprenor de succes.

„Am considerat că este nevoie de un târg de vinuri pentru a reuni cramele din prestigioasa podgorie a Aradului împreună cu alte crame de renume internaţional din restul ţării, dar şi din străinătate. Pentru a face experienţa completă, un vin bun trebuie savurat împreună cu o mâncare deosebită. De aceea, am conceput secţiunea gastronomică a târgului care va reuni producători de mezeluri şi brânzeturi de cea mai înaltă calitate, cofetari şi patisieri pricepuţi. Vom avea şi demonstraţii de live cooking, iar celebrul chef Adrian Hădean va delecta publicul cu un show culinar de excepţie. Spectacolele de live cooking vor fi însoţite de workshop-uri dedicate pasionaţilor de vinuri, susţinute de renumitul somelier Sergiu Nedelea, care ne va arăta cum să asociem vinurile cu mâncărurile, cum să servim un vin şi în general cum să ne bucurăm mai mult de această operă de artă îmbuteliată care este vinul”, declară coordonatorul târgului, Vlad Cherchezan.

Salon de vinuri

Podgoria Aradului este una dintre cele mai vechi şi mai dinamice zone viticole din România, fiind atestată documentar de peste 1.000 de ani, iar legendele spun că viticultura a fost practicată aici încă de pe vremea lui Burebista.

Astăzi, găsim o zonă în continuă dezvoltare. O mulţime de noi crame au apărut în ultimii ani şi continuă să apară, unele dintre ele scoţând prima producţie chiar anul acesta, în timp ce altele au deja un renume internaţional.

În acelaşi timp există o mulţime de iubitori de vinuri care se bucură de savoarea vinurilor în cadrul unor evenimente selecte dar restrânse şi nu au un eveniment de anvergură unde să se poată bucura de o selecţie mare de vinuri de la crame locale, dar şi din străinătate.

Aceşti factori creează o oportunitate extraordinară pe piaţa arădeană atât pentru producătorii locali să-şi poată promova produsele şi zona viticolă, cât şi pentru producătorii din afara judeţului şi a ţării de a intra pe o piaţă nouă.

Expozanţi

Crama Răteşti, Cramele Halewood, Crama Gramma, Crama Alira, Rewine.ro, Crama Villa Vinea, Domeniul Bogdan, Domeniile Sera, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Crama Dealul Dorului, Chateau Vartely - Produse Moldoveneşti, Aramic, Vincon, Crama Histria, Crama Vignadoro, Crama Elite Wine, Crama Thesaurus, Cramele Miniş, Crama Balla Geza, Crama Daiconi, Crama Avincis, Crama Clos des Colombes, Crama Cricova, Crama Cotnari, Domeniile Sâmbureşti, Crama Davino, Magazinele Balade, Csanyi Winery (Ungaria), Alexandrion, Angelli, Clinica de Bere, Bere Sara, Mokkador, Pini Distribution (produse italiene), Gusta Marisal (făinoase), Chocolovers, Sapori Mediterranei (produse italiene), BioSweets (dulciuri vegan) şi Macelleria di Francesca e Federico.

Salon gastronomic

Toţi pasionaţii de vinuri ştiu că un vin bun este însoţit perfect de o masă pregatită cu îndemânare de un bucătar priceput, astfel salonul de vinuri va fi completat de un salon culinar, avându-l ca invitat special pe Adrian Hădean.

Vicii şi Delicii îl va avea alături şi pe Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri din România şi un atreprenor de succes. El este un mare susţinător al vinurilor autohtone şi a reuşit să deschidă o şcoală de somelieri pentru a-i instrui şi pe alţii în arta degustării. Sergiu Nedelea va susţine 3 work-shop-uri dedicate pasionaţilor de vinuri despre procesul de degustare şi deschiderea vinurilor în restaurante, dar şi despre cum se asociază vinul potrivit cu mâncarea potrivită.
De asemenea, nu vor lipsi bucătari pricepuţi din Arad care, la rândul lor, vor încânta publicul cu preparate speciale.
În cadrul salonului gastronomic vor fi expozanţi care furnizează şi alte tipuri de băuturi alcoolice şi non-alcoolice: Alexandrion, Angelli, Bere Sara, Clinica de Bere, Vincon Vrancea, Mokkador, etc.

Tombola vizitatorilor

Premiul cel mare, un frigider de vinuri, va fi oferit de CCIA Arad, organizatorul târgului, şi de sponsorul Climadiff, liderul pieţei de cave de vin din Franţa. Câştigătorul locului 2 va primi o sticlă de vin din anul în care s-a născut - da, indiferent de an, vor fi vinuri începând de la 1900 până astăzi. Alţi 30 de vizitatori vor câştiga 30 de sticle de vinuri din partea expozanţilor târgului. 

Acte caritabile la Vicii şi Delicii

Târgul Vicii şi Delicii propune vizitatorilor şi expozanţilor şi o secţiune caritabilă. Va exista o licitaţie unde vor fi puse la vânzare vinuri selecte, donate de expozanţi. Banii strânşi în urma vânzării vinurilor împreună cu banii strânşi în cadrul secţiunii de live cooking vor fi donaţi către două Organizaţii Non-guvernamentale care sprijină copiii autişti şi construiesc aripa unui orfelinat din localitatea Bocsig, judeţul Arad. Este vorba despre asociaţiile Casa cu Lacăt şi Asociaţia Integra.

Tarif intrare: 20 ron/persoană (vizitatorii vor avea inclus catalogul târgului, paharul pentru degustare şi biletul pentru tombolă).

Program: 7 octombrie (11:00-21:00) şi 8 octombrie (11:00-20:00).

Vă mai recomandămUnde sunt cele mai cunoscute zone viticole din România şi ce vinuri superioare sunt produse în aceste podgorii

În podgoria Miniş-Măderat se produc 11 sortimente de vinuri

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite