Vara în care Ştrandul Neptun devine şantier, dar va avea două bazine cu apă termală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bazin cu apă termală va fi finalizat anul acesta, iar al doilea va fi gata anul viitor. Cel puţin, aşa promit autorităţile locale.

Unul dintre proiectele pe placul arădenilor care îşi petrec orele libere la piscină a fost, oficial, lansat ieri. Este vorba despre execuţia unui bazin de apă termală pe ştrandul Neptun, astfel încât această bază să poată rivaliza cu oricare dintre ştrandurile din ţara vecină, atât de appreciate de arădeni în sezonul estival.

„A fost semnat deja contractul cu executantul lucrării, desemnat prin licitaţie, iar de mâine aceştia pot începe lucrările”, a anunţat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Este vorba despre două firme care au la dispoziţie 90 de zile pentru a executa forajul propriu-zis. Prin acest procedeu, va fi captată apa geotermală în incinta Ştrandului Neptun.

Tunel şi vestiare

Pentru ca această apă să poată fi şi utilizată, primarul Aradului a anunţat că în paralel se va face o reconfigurare a bazinelor din zona de plajă. Cel mai apropiat bazin de pavilioanele din spatele zonei delimitate de plajă va suferi modificări, astfel încât printr-un tunel să se poată ajunge de la aceste vestiare chiar până în piscina cu apă termală. Şi construcţia acestui tunel, dar şi amenajarea de vestiare în acea zonă a ştrandului vor începe tot în acest an.

Clienţii permanenţi ai ştrandului se arată încântaţi de idee. „E păcat că tot acest spaţiu e folosit doar până în toamnă. Dacă avem apă termală, putem veni şi în sezonul rece. De ani de zile se vorbeşte despre aşa ceva”, a spus Tokay Gyorgy, un pensioner arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite