Vameșii din Vest nu au permis intrarea în țară a peste 20 de tone de deșeuri. Care a fost motivul interdicției

0
Publicat:

Două automarfare și o autoutilitară încărcate cu aproximativ 20 tone de deșeuri nu au primit permisiunea de a intra în țară, deoarece șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.

Este vorba despre mai multe tipuri de deșeuri FOTO Poliția de Frontieră
Este vorba despre mai multe tipuri de deșeuri FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad și Bihor sunt cei care nu au permis intrarea în ţară.

Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, iar autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Control specific

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare și a unei autoutilitare conduse de un cetățean german, un italian și un cetățean român.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri și aparate electrocasnice de la diferite societăți comerciale din Germania, Italia și Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad și Bihor”, a declarat comisar-şef de poliţie, Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 20.424 kg de deșeuri, iar autoutilitara cu 44 de aparate electrocasnice, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

„În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport”, mai adaugă comisarul-şef de poliţie, Laura Beatrice Bondar. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite