Un virus neidentificat face ravagii în Vestul ţării. Aproape 50 de  persoane au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru copii au fost internaţi  FOTO arhivă Adevărul
Patru copii au fost internaţi  FOTO arhivă Adevărul

Zeci de persoane din zona oraşului arădean Sebiş au ajuns la spital, în ultimele trei zile, cu afecţiuni digestive. Printre aceştia şi copii, patru dintre ei fiind internaţi. Până la ora actual nu se ştie cauza acestor afecţiuni.

Primele cazuri au fost înregistrate duminică, când la Spitalul Orăşenesc Sebiş s-au prezentat pe rând 15 persoane, copii şi adulţi, care au prezentat stări de greaţă, vomă şi diaree. Luni, alte 25 de persoane s-au prezentat cu aceleaşi simptome, unii copii plecând de la şcoală direct la spital. În cursul zilei de astăzi, până la ora prânzului, au mai fost înregistrate opt cazuri.

Dintre cele 48 de cazuri înregistrate până în prezent, 19 sunt la copii, iar patru au fost internaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au declarat că investigaţiile declanşate la Sebiş nu au evidenţiat infecţii cu rotavirus, adenovirus sau alţi viruşi comuni care provoacă astfel de afecţiuni digestive. 

„În urma analizelor nu a reieşit nimic din ce am fi putut identifica. Nu ştim în acest moment cu ce ne confruntăm, dar după simptomatologie credem că este vorba de un virus care se poate transmite pe cale aerogenă”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Dana Negru.

Potrivit oficialilor DSP Arad, este exclus ca îmbolnăvirile să aibă drept sursă apa sau alimentele, pentru că nu există niciun element comun de alimentaţie în cele 48 de cazuri. Majoritatea bolnavilor, aproximativ 30, sunt din oraşul Sebiş, iar restul  sunt din localităţi învecinate. Cu excepţia celor patru copii internaţi, ceilalţi pacienţi au fost trataţi cu perfuzii în ambulatoriul spitalului, după care au putut să plece acasă.

Vă mai recomandăm: Un virus puternic circulă prin creşele din Târgovişte. Se manifestă prin febră, afte şi moleşeală

Sibiu: Dureri de stomac şi vărsături, după laptele consumat la şcoală

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri