Un virus puternic circulă prin creşele din Târgovişte. Se manifestă prin febră, afte şi moleşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii înscrişi în creşele din Târgovişte au fost trimişi acasă după ce au contactat un virul destul de puternic, ce dă febră, stări de moleşeală şi dureri în gât. Acesta nu se tratează cu antibiotic. Ce se poate face.

În primă fază, copilul face febră puternică, iar la 24 de ore îi apar afte în gură şi în gât, în jurul omuşorului. Specialiştii recomandă vizita la medicul pediatru dacă în într-o singură zi au loc mai multe pusee de febră.

“Copilul se manifestă destul de zgomotos, cu febră mare, cu dureri la înghiţire şi din cazua aceasta, copilul mănâncă mai puţin, este mai apatic, mai agitat. Numai un examen fizic poate să descopere, de fapt, că nu e vorba numai de o roşeaţă a gâtului, ci de nişte afte în jurul omuşorului. Aftele apar în gât, în gură”, ne-a spus dr. Mărioara Ştefana, medic pediatru.

Afecţiunea este una virală, dar virusul nu se tratează cu antibiotic. 

“Cel mult se pot da tratamente locale şi tratament antiviral. Se foloseşte  Isoprinosina, spray antiviral sau tantum verede şi antitermice. Afecţiunea se transmite prin aer, nu neapărat prin contact direct. Ca orice boală virală, dispare în 5-7 zile. În creşele din Târgovişte este foarte răspândită această afecţiune. În gardă am avut 70% dintre copii cu herpangină. Destul de mulţi într-o singură zi”, mai spune dr. Ştefana.

image

Măsurile pe care le poate lua creşa este să îi trimită acasă pe copiii bolnavi.  Dacă în 24 de ore copilul face mai mult de  trei, patru pusee febrile ar trebui să ne gândim la o afecţiune.    

Herpangina este o boală infecţioasă cauzată de virusuri din familia enterovirusurilor şi este foarte des întâlnită la copiii între 1 şi 10 ani. 

Se manifestă prin mici erupţii apărute în interiorul cavităţii bucale, fiind adesea confundată cu boală mâna-picior-gură, cauzată de acelaşi virus. Descoperă particularităţile herpanginei la copii, simptomele după care o recunoşti şi care este cea mai bună metodă de tratament sau prevenire a infecţiei!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite