Un român se pregăteşte să plece într-o aventură în Mexic. Ovidiu Cismaş vrea să ureze românilor „La mulţi Ani“ de acolo de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu are 39 de ani FOTO arhivă personală
Ovidiu are 39 de ani FOTO arhivă personală

Arădeanul Ovidiu Daniel Cismaş (39 de ani) va pleca în perioada noiembrie-decembrie 2016 într-o aventură speo-alpinistică prin Mexic. El şi-a propus ca de 1 Decembire să le transmită românilor „La mulţi ani” de acolo.

Este prima oară când un arădean doreşte să ajungă şi să atingă mai multe obiective din Mexic. Cel mai important obiectiv pe care doreşte să îl realizeze va fi de 1 decembrie 2016, când Ovidiu Daniel Cismaş îşi propune să ajungă la înălţimea de 5636 metri.

Ovidiu este căsătorit cu Mihaela Maria şi împreună au o  fetiţă  – Edeline Cristiana.

În  cursul  anilor  a  făcut  parte  din  diferite  asociaţii  montane,  fiind iniţiatorul  Grupului  Turistic  “Hop  şi  noi”  Arad  –  Munte  şi Natură  şi  co-iniţiator  al  mai  multor evenimente şi proiecte cu scop socio-cultural şi caritabil. „Succesul se ascunde în ambiţia de a nu renunţa” – Marius Torok.

Pasiunea mea este mersul în natură şi mai ales pe munte, reuşind până acum să străbat aproape toţi munţii din România, urcând de mai multe ori pe vârful Moldoveanu de 2544 m din munţii Făgăraş – cel mai înalt vârf montan din România, şi să  urc  pe vârfurile a trei continente: vârful Mont Blanc de 4810m din Alpi în anul 2007, unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Europei; vârful Uhuru de 5895m din Kilimanjaro în anul 2009, realizând astfel prima ascensiune arădeană a celui mai înalt vârf montan şi vulcan al continentului African; vârful Chimborazo de 6310m din Anzi – America de Sud în anul 2014, reuşind prima ascensiune arădeană a celui mai înalt vărf montan aflat la cea mai mare distanţă absolută de centrul planetei noastre – TERRA”, spune arădeanul.

ovidiu mexic

FOTO arhivă personală

Ovidiu Daniel Cismaş mai adaugă că aceste  scensiuni  dincolo  de  graniţele  României sunt parte a unui proiect  inedit  –  “5  Vârfuri  –  5 Continente”, cu scopul de a realiza ascensiunea unui vârf aparte şi cu o anumită importanţă geografică şi alpinistică de pe cele cinci mari continente şi de a mediatiza mişcarea în natură în rândul tinerilor, ca alternativă la petrecerea timpului liber, care pe langă bucuria şi plăcerea de a respira aer curat şi a vedea peisaje  frumoase, ajută la menţinerea unei stări bune de sănătate şi dezvoltă caractere puternice.

ovidiu mexic

FOTO arhivă personală 

Toate aceste ascensiuni dincolo de graniţele României au fost realizate şi în scop umanitar, încercând să mediatizez situaţiile medicale ale unor persoane care au nevoie mai ales de ajutor financiar, pe lângă cel moral. După reuşita ascensiunii celor trei vârfuri din Europa, Africa şi America de Sud, urmează să încerc ascensiunea unui vârf din America de Nord şi dacă voi mai putea / voi avea susţinere financiară, o să încerc şi ascensiunea unui vârf de peste 7000 m din Asia”, mai spune arădeanul.

Acesta mai afirmă că în noiembrie-decembrie 2016 şi- a propus să ajung în Mexic, pentru a realiza de unul singur o aventură mai complexă şi care poate avea o durată între 14-20 zile.

„Asta înseamnă explorarea adâncurile a două peşteri, să vizitez două piramide Maya şi să  urc pe trei vârfuri muntoase. Prin  această aventură speo-alpinistică doresc să realizez şi prima ascensiune arădeană a vârfului  vulcanic Pico de Orizaba de 5636 metri, cel mai înalt vulcan din America de Nord şi totodată cel mai înalt vârf montan din Mexic, să ridic steagul României de 1 decembrie  2016  –  Ziua Naţională a Românilor. Vreau să transmit asta prin intermediul  telefonului şi unui post de radio sau TV din România. Ascensiunea vârfului Pico de Orizaba doresc să o realizez solitar (fără suportul fizic al unei alte persoane sau ghid montan).   

Costurile acestei aventuri se ridică la suma de 10960 lei”. Cei care doresc să sponsorizeze această expediţie pot trimite un mail pe adresa japan_ovi_ar@yahoo.com  sau suna la  0744349027.

image

FOTO: Bogdan Iancu 

Arădeanul Ovidiu Daniel Cismaş a primit, luni seara, o medalie din partea asociaţiei „Mândri că suntem arădeni” în semn de recunoştere pentru  activitatea de până acum.

Vă mai recomandăm: FOTO Expediţie ca în filme în Himalaya pentru şase români: semnele rele de pe munte şi cum au salvat de la moarte două alpiniste spaniole

Pe acoperişul lumii. Un alpinist clujean porneşte într-o expediţie spre Everest

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite