Un român a dat în judecată Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cerând daune de 15 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus  FOTO Facebook
Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus  FOTO Facebook

Un deţinut din Penitenciarul Arad a dat în judecată Organizaţia Mondială a Sănătăţii cerând daune de 15 milioane de euro fiindcă „OMS nu a specificat că dacă o persoană se vaccinează contra Coronavirus poate face infarct sau să se îmbolnăvească de inimă”. Instanţa a anulat cererea de chemare în judecată

În procesul deschis la Judecătoria Arad, bărbatul a arătat că „a fost operat pe inimă, i-a paralizat partea stângă la data de 22.11.2021, iar la data de 11.05.2021 a făcut infarct şi a fost operat în acea noapte la Spitalul de Urgenţă Arad”.

Deţinutul a mai susţinut în cererea de chemare în judecată că „la copiii cu vârstă între 9-11 ani, au specificat că aceştia nu se îmbolnăvesc, dar la adulţi nu au spus acest lucru”.

Judecătoria Arad a constatat că cererea de chemare în judecată nu îndeplineşte cerinţele prevăzute de lege şi i-a cerut reclamantului ca în termen de 10 zile de la primirea comunicării, să depună la dosar certificate pentru conformitate cu originalul, să indice numele şi prenumele/denumirea completă a pârâtului, sediul pârâtului, motivele de drept pe care se întemeiază cererea (temeiul juridic al acţiunii). De asemenea, reclamantului i s-a cerut să achite taxa de timbru în valoare de 100 lei şi să transmită instanţei, în original, dovada achitării taxei de timbre.

Pentru că deţinutul nu a depus documentele solicitate, Judecătoria Arad a anulat cererea de chemare în judecată. „Instanţa constată că petentul nu şi-a îndeplinit obligaţiile procesuale indicate, astfel că, în baza art. 200 alin. 4 din Codul de procedură civilă raportat la art. 194 şi 197 Cod proc. civ., va anula cererea petentului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Arad, rămasă definitivă prin neatacare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sfaturile preţioase ale medicului Musta. Cum eviţi contaminarea prin haine sau pantofi şi de ce sunt mănuşile o mare capcană

Cum explică doctorul Musta moartea unor tineri fără alte boli, în urma infectării cu SARS-CoV-2

AradPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite