Un comisar şef de poliţie este implicat în Mafia Cărnii. Transporturile  treceau prin Vama Vărşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar şef al Poliţiei de Frontieră ar fi implicat în importurile de carne expirată, potrivit interceptărilor din referatul procurorilor DIICOT ce vizează Mafia Cărnii, scrie newsar.ro

Conform site-ului newsar.ro din discuţiile surprinse de anchetatori, reiese că un comisar şef în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand ar fi avut rolul de a asigura tranzitul maşinilor care transportau carne prin punctul vamal, fără a se înregistra sau aplica sigiliul pe mijlocul de transport.

Referirile la comisarul şef (identificat de procurori sub titulatura de „doctorul”) apar într-o discuţie între doi membri ai societăţilor implicate în importul de carne alterată. „Mâine noapte, ăsta-i... aşa îi omu’ ... Trebuia să fie «doctoru’» la servici şi nu-i la servici numa’ mâine noapte... unu, ăla primu de luni şi astelalte le ţin pentru mâine noapte...”, spunea Sorin Seleşiu, arestat în cauză, într-o discuţie cu administratorul unei alte societăţi implicate.

Până acum, zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată, după ce au fost reţinute de procurorii DIICOT.

În acest dosar, procurorii DIICOT au făcut 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, între care şi Aradul, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, a informat DIICOT.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.
Procurorii DIICOT susţin că activităţile infracţionale au fost sprijinite de angajaţi ai Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi de lucrători ai Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unor surse, poliţiştii complici asigurau protecţia transporturilor şi pe traseu, pe teritoriul României.

Vă mai recomandăm: Patronul firmei Michelangelo, implicat în dosarul „Mafia cărnii II”: „Preţul pot să-l şterg, eu pot să fac cu din-ăla, cu corectoru'”

UPDATE Un inspector OPC Cluj, suspectat în dosarul „mafiei“ cărnii pentru trafic de influenţă. Purtătorul de cuvânt al instituţiei: „Nu ştiu cine e“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite