Un avion care a decolat de la Arad a avut probleme în timpul zborului. Cu el se transporta un ficat la Spitalul Fundeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii unui avion care a decolat de la Arad pentru a transporta un ficat la un spital din Bucureşti (Fundeni) au avut probleme în timpul zborului. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile.

Informaţia  a fost făcută publică de către Marian Raiu, preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC) Sector 2 Bucureşti.

„Acum câteva zile, la un zbor Arad — Bucureşti, piloţii au fost nevoiţi să decoleze pe o vreme cumplită. Era cât pe ce să nu treacă munţii, aşa că o ambulanţă i-a aşteptat la Sibiu. Aterizând acolo ar fi pierdut însă ficatul pe care-l duceau la Fundeni. Aşa că au riscat”, a precizat Marian Raiu, preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC) Sector 2 Bucureşti, într-un comunicat de presă. Aparatul care a cedat era BN 2.

Acesta mai spune că: „un avion performant care a costat un milion de Euro zace nefolosit de aproape doi ani, iar organele sunt transportate cu «conserve zburătoare». Presa a atras atenţia încă de astă vară asupra riscurilor la care sunt supuşi piloţii şi personalul medical, iar inevitabilul s-a produs”. Marian Raiu a cerut demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului Eugen Nicolaescu.

„Ar trebui începută urmărirea penală împotriva celor doi, vinovaţi de neglijenţă în serviciu, cel puţin”, a spus Raiu. Acesta susţine că avioanele utilizate în prezent la transportul de organe sunt BN 2 şi Saratoga. Primul a depăşit 40 de ani iar cel de al doilea are peste 20.

Vă mai recomandăm: Un avion a aterizat forţat în judeţul Arad, pe un câmp. Pilotul şi copilotul au împins avionul până în faţa magazinului sătesc UPDATE

FOTO VIDEO Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite