Tumoră ovariană extirpată cu succes, de chirurgi din vestul țării. Pacienta are 45 de ani

0
Publicat:

O intervenție deosebit de dificilă a avut loc luni, 11 martie 2024, la Arad, pentru extirparea unei tumori, voluminoase, la ovar. Pacienta este o femeie în vârstă de 45 de ani. .

Echipa care a efectuat intervenția FOTO Spital Arad
Echipa care a efectuat intervenția FOTO Spital Arad

Astfel, în Blocul Operator al Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, o echipă alcătuită din medici de obstetrică-ginecologie și de anestezie au intervenit chirurgical pentru îndepărtarea tumorii de 27 de centimetri.  Aceasta a avut o greutate de 2,7 kilograme și a fost la o pacientă în vârstă de 45 de ani.

Intervenția a decurs normal, iar pacienta necesită acum recuperare post-operatorie. Echipa medicală care a efectuat intervenția a fost compusă din: dr. Cristian Chirla, medic primar obstetrică-ginecologie; dr. Crinuța Olariu Stoian, medic specialist obstetrică-ginecologie; dr. Alina Popa, medic primar anestezie și terapie intensivă; dr. Roxana Brătescu, medic rezident obstetrică-ginecologie; dr. Irina Henegariu, medic rezident obstetrică-ginecologie”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

La intervenție au participat și asistent medical intsrumentar: Adriana Barna și asistent medical anestezie: Liliana Rivis.

Alt caz de la Arad

Amintim că o tumoră de 4,5 kilograme a fost extrasă, anul trecut, tot de către medicii arădeni de la o pacientă însărcinată. 

Atunci a fost vorba despre o echipă medicală coordonată de dr. Adrian Popa din Arad, medic primar obstetrică-ginecologie, care a extras o tumoră de 4,5 kilograme de la o pacientă în vârstă de 32 de ani și aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină.

Pacienta s-a prezentat la spital cu o tumoră ovariană, dreaptă, voluminoasă, care punea în pericol atât viața mămicii, cât și a fătului.

„Intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator, evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, aceasta fiind externată”, spuneau cadrele medicale la vremea respectivă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite