Trei cetăţeni din Republica Moldova au încercat să treacă ilegal frontiera de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au reţinut trei persoane din Republica Moldova  care au  încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul sectorului, a reţinut trei persoane care au încercat să treacă ilegal din Romania în Ungaria, aceştia fiind reţinuţi la aproximativ 450 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Pilu într-un lan de porumb.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste de 19 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Aceştia au declarat că s-au deplasat cu trenul până la Arad şi cu un autoturism de ocazie până în localitatea Pilu, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

Cei şase au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să ajungă în Germania ca să-şi găsească un loc de muncă.

“Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt la Poliţia de Frontieră Arad.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite