Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu aparatură nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compartimentul de Recuperare Cardiologică care funcţionează în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă are aparatură nouă.

Aparatura constâ în monitoare funcţii vitale, monitor central, pacemakeri, defibrilator, cărucioare reanimare, injectomate,  aparat de ventilaţie, ecograf sondă pentru ecografie transesofagiană.

„Am inaugurat aparatura achiziţionată la sfârşitul anului trecut de Spitalul Judeţean din banii Consiliului Judeţean. Este o aparatură care va deservi compartimentul de cardiologie, aparatură pe care spitalul nu a mai avut-o până în prezent. Suma pe care Consiliul Judeţean a alocat-o a fost de 530.000 de lei. Vom continua achiziţionarea de aparatură pentru Spitalul Judeţean şi în acest an şi totodată va continua şi partea de investiţii, ţinând cont că spitalul nu a fost modernizat prea mulţi ani. De la preluarea în administrare a spitalului, investiţiile efective ale Consiliului Judeţean se ridică la peste patru milioane de euro însă, în prezent avem angajată o lucrare de peste trei milioane de euro şi anume, secţia externă de TBC care se va construi la ieşirea din muncipiu, în cartierul Grădişte. Avem proiecte pregătite şi contracte pe care le vom semna în perioada următoare de încă aproape un milion de euro”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acest compartiment vine în completarea activităţii desfăşurate de către Secţia de Cardiologie a spitalului, dar va avea şi o activitate complementară celei desfăşurate de către Secţia de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului Sf. Gheorghe în colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Spitalul din Debrecen.

Astfel compartimentul de recuperare va prelua atât pacienţii cu afecţiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secţiile cu profil acut cât şi pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor.

Dotarea cu aparatură medicală a Compartimentului de Recuperare Cardiologică va asigura asistenţă medicală pacienţilor care au suferit astfel de intervenţii atât celor din aria administrativ-teritorială a Judeţului Arad , cât şi pacienţilor din alte judeţe.

„Importanţa dotării acestui compartiment decurge atât  din incidenţa mare a bolilor cardiologice şi cardio-vasculare la nivelul judeţului Arad cât şi din necesitatea atragerii pacienţilor din alte judeţe în vederea creşterii la 5% a ponderii acestora în totalul pacienţilor spitalului, aceasta fiind o condiţie în vederea obţinerii clasificării definitive în categoria II a spitalului şi, implicit creşterea nivelului finanţării”, a precizat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite